Foto: LETA

Latvijas kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš ceturtdien iekļuva Rumānijā notiekošā pasaules junioru čempionāta 1000 metru distances finālā.

Priekšsacīkstēs Lagzdiņš savu airējumu veica četrās minūtēs un 11,996 sekundēs, iekļūstot pusfinālā.

Savukārt pusfinālā latvietis distanci airēja četrās minūtēs un 8,096 sekundēs, ieņemot otro vietu un par 2,624 sekundēm piekāpjoties kubietim Hanam Serpam.

Finālā, kas notika sestdien, iekļuva katra pusfināla trīs ātrākie sportisti.

Tāpat arī pārējie Latvijas kanoisti un smaiļotāji, kuri startē junioru un U-23 čempionātā, pārvarēja priekšsacīkstes un tika pusfinālā.

U-23 vecuma grupas smaiļotājs Aldis Vilde 1000 metru distancē pusfinālā finišēja ceturtais, no pirmā divnieka, kas nodrošinātu vietu finālā, atpaliekot teju trīs sekundes. Līdz ar to viņš B finālā cīnīsies par desmito vietu meistarsacīkstēs.

Tāpat B finālus sasnieguši junioru vecuma grupas kanoe airētāji Jūlija Gutova un divnieks Ansis Grišāns/Matīss Ozols, kuri attiecīgi 500 un 1000 metru distancēs savos pusfinālos bija septītie.

Tikmēr junioru vecuma grupas smaiļotājs Māris Cilinskis 1000 metros pusfinālā bija sestais, bet viņam būs jāstartē C finālā, kur sportisti spēkosies par 19. pozīciju.

Savukārt kanoe airētājs Dāvis Iļijins U-23 grupā 1000 metros pusfinālā bija astotais un sacensības noslēdza 25. vietā. Tikmēr junioru vecuma grupas smaiļotāju divnieks Artūrs Derkusovs un Rihards Krauklis pusfinālā 1000 metros bija devītie un čempionātu noslēdza 23. pozīcijā.

Rumānijā notiekošais pasaules čempionāts junioriem un U-23 vecuma grupas sportistiem ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!