Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas jaunais karatists Artjoms Jermolajevs piektdien Dānijā kļuva par Eiropas kadetu čempionu.

Svara kategorijā līdz 70 kilogramiem Jermolajevs ar trim pārliecinošām uzvarām viegli sasniedza pusfinālu, kurā viņš ar 3:2 pārspēja Hubertu Jarocki no Polijas.

Savukārt finālā Latvijas pārstāvis ar rezultātu 3:0 sakāva gruzīnu Sabu Maniju, tādējādi kļūdams par Eiropas kadetu čempionu.

Tikmēr svarā līdz 63 kilogramiem sudrabu guva Leons Gaiduks. Ar uzvarām pirmajās trijās cīņās viņš sasniedza pusfinālu, kur spēja uzvarēt Gino Filipenu no Nīderlandes.

Visbeidzot cīņā par zeltu Latvijas pārstāvis cieta pirmo zaudējumu, jo piekāpās Talem Jagubovam no Azerbaidžānas.

Pirms gada Gaiduks kontinenta kadetu čempionātā guva bronzas medaļu.

Tikmēr meiteņu konkurencē svarā virs 54 kilogramiem Alita Popova arī aizkļuva līdz pusfinālam, kur viņa piekāpās Austrijas pārstāvei Hannai Devigili, tomēr ieguva tiesības sacensties gandarījuma turnīrā un beigās izcīnīja bronzu, pārspējot Martu Paskvali Čiko no Spānijas.

Citiem Latvijas jaunajiem karatistiem tik sekmīgi neklājās. Puišu konkurencē svarā līdz 70 kilogramiem zaudējumu jau pirmajā divcīņā piedzīvoja Marats Morozovs, kamēr svara kategorijā līdz 52 kilogramiem vienā cīņā uzvarēja Dagnis Libors, nākamajā viņam ciešot neveiksmi, bet svarā līdz 57 kilogramiem pirmajās divās cīņās uzvarēja Artūrs Stepanovs, tomēr pēc tam viņš piekāpās Itālijas cīkstonim Jakobo Batoso.

Savukārt meiteņu konkurencē svara kategorijā līdz 47 kilogramiem zaudējumu jau pirmajā kārtā piedzīvoja Karīna Steimakova, bet svarā līdz 54 kilogramiem Jūlija Smirnova uzvarēja pirmajās divās cīņās, bet pēc tam piekāpās Vācijas pārstāvei Miai Mičai.

Sestdien Eiropas čempionātu aizvadīs juniori, bet svētdien gaidāmas cīņas U-21 vecuma konkurencē. Kopumā dalībai turnīrā pieteikti 23 Latvijas karatisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!