Foto: Publicitātes foto
Latvijas karatists Kalvis Kalniņš piektdien Francijas galvaspilsētā Parīzē izcīnīja divas uzvaras premjerlīgas posmā, tomēr pie izšķirošajām cīņām netika.

Vispirms Kalniņš, kurš pērn maijā kļuva par Eiropas čempionu, "kumite" grupā līdz 60 kilogramiem ar 2:1 uzvarēja Jasinu el Ataru no Nīderlandes, tad ar 2:1 uzveica Kaisaru Alpisbaju no Kazahstānas, bet cīņā par vietu apakšgrupas finālā ar 2:3 zaudēja spānim Matiasam Gomesam Garsijam, netiekot pie iespējas startēt gandarījuma turnīrā.

Sacensībās "kumite" grupā līdz 75 kilogramiem startēja arī Ruslans Sadikovs, taču viņš pirmajā cīņā ar 1:2 zaudēja japānim Jutam Mori un arī izstājās no tālākās cīņas.

Jau vēstīts, ka Kalniņš 2010. gadā ieguva bronzas medaļu pasaules čempionātā, 2012. gadā bija otrais Eiropas meistarsacīkstēs, gadu vēlāk kontinenta čempionātā tika pie trešās vietas, bet pērn izcīnīja arī zelta medaļu.

Tāpat viņš pērn martā izcīnīja sudraba medaļu vienā no karatē premjerlīgas posmiem.

Karatē 2020. gadā būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!