Foto: Publicitātes attēli
Latvijas karatists Kalvis Kalniņš ceturtdien sasniedza Turcijā notiekošā Eiropas čempionāta finālu "kumite" grupā līdz 60 kilogramiem.

Pirmajā kārtā Kalniņš pārspēja Gruzijas cīkstoni Davidu Tkebučavu, bet otrajā kārtā Latvijas karatists uzvarēja itāli Andželo Krešenco.

Turpinājumā trešajā kārtā tika pārspēts Krievijas sportists Jevgēņijs Plahutins, bet ceturtajā kārtā jeb apakšgrupas finālā tika pieveikts arī mājinieks Erajs Šamdans.

Finālā Latvijas karatists sestdien spēkosies ar serbu Marko Antiču.

Kalniņš martā Dubaijā izcīnīja sudraba medaļu karatē premjerlīgas posmā.

Patlaban 26 gadus vecais Kalniņš 2010.gadā viņš ieguva bronzas medaļu pasaules čempionātā, 2012.gadā bija otrais Eiropas meistarsacīkstēs, bet gadu vēlāk kontinenta čempionātā tika pie trešās vietas.

Tikmēr "kumite" grupā līdz 75 kilogramiem Ruslans Sadikovs sasniedzis bronzas cīņu.

Pirmajā kārtā viņš pārspēja serbu Marko Martinoviču, otrajā kārtā tika uzveikts polis Macejs Boguševskis, bet trešajā kārtā Latvijas karatists zaudēja ukrainim Staņislavam Horunam.

Ukrainis pēc tam sasniedza finālu, līdz ar to Sadikovam bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīra otrajā kārtā, kur tika uzveikts francūzis Korentēns Seguī. Bronzas duelī Sadikovs sestdien tiksies ar turku Ermanu Eltemuru.

Savukārt pirmajās kārtās zaudējumus cieta Kirils Membo un Nikolajs Bodrovs, kuri startēja attiecīgi "kata" grupā un "kumite" grupā līdz 67 kilogramiem.

Tikmēr šī gada Eiropas čempionāta junioriem bronzas medaļniecei Kristīnei Vīčai, kura startēja "kumite" grupā svara kategorijā līdz 50 kilogramiem, pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa cieta zaudējumu. Savukārt "kumite" grupā līdz 61 kilogramam Viktorija Rezajeva cieta zaudējumu pirmās kārtas cīņā.

Karatē 2020.gadā būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!