Latviešu hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš 8.februārī var ierakstīt savu vārdu NHL rekordu grāmatā kā aizsargs, kas aizvadījis visvairāk spēles pēc kārtas.
Svētdien spēle, kurā "Avalanche" ar 1:3 piekāpās Detroitas "Red Wings" , Skrastiņam bija 482. pēc kārtas aizvadītā spēle un šobrīd tikai četras spēles šķir Latvijas hokejistu no Tima Hortona rekorda atkārtošanas, savukārt jauns rekords var tikt uzstādīts jau 8.februārī, kad "Avalanche" tiksies ar Atlantas "Thrashers".

"Tā būs spēle, kas paliks ar mani visu manu dzīvi," runājot par 8.februāra spēli saka Skrastiņš. "Es darīšu visu, lai sasniegtu un aizvadītu šo spēli".

Skrastiņš piedalījies katrā spēlē kopš 1999./2000.gada sezonas un laukumā vidēji aizvadījis 21 minūti un 20 sekundes. "Dzelzs vīrs", kā mēdz dēvēt Skastiņu, šajā laikā ir spēlējis gan ar nelielām, gan nopietnām traumām. Tā piemēram 2003./2004.gada sezonā 30 spēles Skrastiņš aizvadīja ar lauztu plaukstas locītavas kaulu.

Skrastiņš uz "Avalanche" pārcēlās no Nešvilas "Predators" 2003.gadā un kopš tā laika nav izlaidis nevienu spēli.

"Tas, ka Skrastiņš visās šajās spēlēs ir demonstrējis augstas kvalitātes hokeju ir vienkārši neticami un apbrīnojami," savu viedokli laikrakstam "The Daily Times-Call" pauda "Avalanche" galvenais treneris Džoels Kuenevills. "Šāds aizsargs ir tas, ko katrs treneris vienmēr var vēlēties – Skrastiņš ir atbildīgs, gudrs un vienmēr pirmkārt domā par aizsardzību."

Profesionālo hokejista karjeru Kārlis Skrastiņš uzsāka 1991.gadā, spēlējot hokeja klubā "Pārdaugava", kurā spēlēja līdz 1995.gadam, kad pārcēlās uz Somijas vienību "TPS Turku". 1998.gadā Skrastiņš ar divām spēlēm Nešvilas "Predators" rindās debitēja NHL, taču sezonu aizvadīja IHL klubā "Milwaukee Admirals", arī nākamajā sezonā aizvadot "Admirals" vēl 19 spēles, pēc kā atgriezās "Predators" un nostiprinājās tās pamatsastavā. 2003.gadā Skrastiņš pārcēlās uz Kolorado "Avalanche", kur spēlē arī šobrīd. Lokauta laikā Kārlis Skrastiņš pārstāvēja HK "Rīga 2000" vienību. Latvijas hokeja izlasē Kārlis Skrastiņš spēlē kopš 1993.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!