Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules šaha ranga pirmais numurs Magnuss Kārlsens no Norvēģijas trešdien Kazahstānas pilsētā Almati triumfēja pasaules čempionātā rapidā.

Pirms izšķirošās 13. spēļu kārtas trīs spēlētāji bija iekrājuši pa deviņiem punktiem - Kārlsens, vācietis Vincents Keimers un neitrālais šahists Vladislavs Artemjevs.

Noslēdzošajā kārtā Kārlsens pārspēja Irānas šahistu Parhamu Maghsodlo, kamēr Keimers spēlēja neizšķirti pret francūzi Maksimu Vašjē-Lagravu, bet Artemjevs piedzīvoja neveiksmi pret Fabiāno Karuānu no ASV.

Līdz ar to kopvērtējumā pirmo vietu ieņēma Kārlsens, kurš bija iekrājis desmit punktus un kļuva par četrkārtēju pasaules čempionu rapidā. Otro vietu izcīnīja Keimers 9,5 punktiem, bet trešajā pozīcijā meistarsacīkstes noslēdza Karuāna, kurš arī tika pie 9,5 punktiem.

Tikmēr sieviešu turnīrā tika izspēlētas 11 kārtas, pēc kurām pirmo vietu ar 8,5 punktiem ieņēma Ķīnas šahiste Tana Džungi. Pirms pēdējās kārtas viņa ar 7,5 punktiem bija otrajā pozīcijā, taču pēc panākuma pār Gruzijas šahisti Nino Baciašvili ķīnietei izdevās nodrošināt uzvaru ar 8,5 punktiem.

Otro vietu izcīnīja Dinara Sadukasova no Kazahstānas, kura arī bija sakrājusi 8,5 punktus, bet trešajā pozīcijā ar astoņiem punktiem ierindojās indiete Baskara Savita Šri.

Tupinājumā 29. un 30.decembrī tiks noskaidroti pasaules čempioni šahā blicā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!