Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmdien Anniņmuižas stadionā risinājās Rīgas atklātās jaunatnes (U20) meistarsacīkstes regbijā-7, finālā nedaudz negaidītu uzvaru izcīnot Ķekavas novada sporta skolas (RK "Miesnieki") puišiem.

Par negaidītu šo panākumu var saukt tāpēc, ka grupu cīņās pār Ķekavas NSS vienību pārliecinošu uzvaru ar 24:5 izcīnīja "Eži/LMT". Arī finālā spēkiem vēlreiz mērojās Ķekavas NSS un "Eži/LMT" komandas. Šoreiz jaunā "Miesnieku" maiņa labi nospēlēja aizsardzībā. Mača sākumā vadībā ar 14:0 izvirzījās ķekavnieki, taču tad "Eži/LMT" sāka atspēlēties un izvirzījās vadībā ar 15:14. Tiesa, Ķekavas NSS izdevās gūt vēl vienu piezemējumu un gūt uzvaru, kas bija zelta medaļu un kausa vērtē.

Pusfinālā Ķekavas NSS ar 21:14 uzvarēja sacensību galvenos favorītus Baldones regbistus. Te gan jāpiemin, ka iepriekš par kaušanos ar "Piekūni/Imanta" komandu pret "Miesniekiem" nevarēja spēlēt divi baldoniešu pamatsastāva uzbrucēji. Trešie šajās sacensībās palika "Baldone", kas bronzas medaļu mačā uzvarēja "Mītavu" 14:5.
Tālākajās vietās ierindojās "Misa", Valmieras "Fēnikss" un "Piekūni/Imanta".


RK "Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris: "Pufinālā un finālā mūsu komanda ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, maz bija kļūdu un tika parādīta lieliska cīņas griba. Komandas treneris Kārlis Vents ir ieguldījis daudz darba, lai komanda spēlētu labu regbiju. Šoreiz Rīgas atklātajās meistarsacīkstes bija daudz komandu – septiņas. Arī tas priecē."

"Eži/LMT" treneris Juris Straume: "Finālā mums nepaveicās. Pēdējās sekundēs ķekavnieki guva izšķirīgo piezemējumu. Mūsu puiši acīmredzot nosprieda, ka pēc vieglās uzvaras apakšgrupā arī finālā būs viegla pastaiga un nenovērtēja pretiniekus pienācīgi. Kopumā gan sacensībās mēs parādījām laba līmeņa regbiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!