Foto: Reuters/Scanpix

Par ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra uzvarētāju sestdien kļuva beļģiete Kima Klijstersa, kurai karjerā tas bija pirmais panākums "Grand Slam" turnīros.

22 gadus vecā Klijstersa šonakt sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra finālā 65 minūšu laikā pārliecinoši ar 6-3, 6-1 uzvarēja Francijas tenisa veterāni Marī Pīrsu.

"Grūti ir tam noticēt," pēc panākuma teica Klijstersa, kura plaukstas traumas dēļ bija spiesta izlaist visu 2004.gada sezonu. "Ir neparastas sajūtas, un ņemot vērā tik ilgu nespēlēšanu, tas ļoti daudz ko man nozīmē."

Klijstersa karjeras laikā ir spēlējusi četru "Grand Slam" turnīru finālos (reizi arī "US Open" finālā), taču allaž izšķirošajā mačā piekāpusies.

Klijstersa bija labākā arī "US Open" sērijā, kurā spēlētāju rangs tiek veidot pēc panākumiem 10 turnīros uz cietā seguma. Līdz ar to viņas prēmija 1,1 miljona ASV dolāru apmērā par uzvaru ASV atklātajā čempionātā tika dubultota. Tādējādi Klijstersa saņēma lielāko prēmiju sieviešu tenisa vēsturē - 2,2 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!