Foto: LETA

Daudzkārtējā Latvijas čempione florbolā sievietēm Kocēnu "Rubene" svētdien sasniedza "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra finālu.

"Rubene" savā laukumā ar 19:3 (5:1, 8:0, 6:2) pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, sērijā līdz trim panākumiem triumfējot 3-0.

Kocēnu vienības sastāvā ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Laura Gaugere, bet trīs vārtus un divas piespēles pievienoja Simona Grāpēna. Savukārt ar 3+1 atzīmējās Evita Rudzīte un Paula Matisone.

Otrā pusfināla sērijā svētdien pirmo uzvaru guva vicečempione Rīgas NND, kas savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) apspēlēja "Ķekavu", samazinot deficītu sērijā līdz 1-2.

Uzvarētājām pa vārtiem šajā mačā guva Inga Ametere, Māra Stapkēviča un Monika Džigure.

Sērijas nākamais mačs notiks 6.aprīlī Ķekavā.

Virslīgas regulārajā čempionātā triumfēja Kocēnu "Rubene", otrā bija Rīga NND, trešo vietu ieņēma "Ķekava", ceturtā bija Igaunijas sieviešu izlase, piekto vietu ieņēma "Ķekavas Bulldogs", bet sestās bija Cēsu "Lekrings" florbolistes.

Latvijas čempionātā sievietēm šajā sezonā spēlē tās pašas sešas komandas, kas iepriekšējā čempionātā, ieskaitot Igaunijas sieviešu izlasi, kas atzinusi mačus ar Latvijas spēcīgākajiem klubiem par noderīgiem.

Iepriekšējā sezonā piekto gadu pēc kārtas par valsts čempionēm kļuva Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras finālā uzvarēja Rīgas NND vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!