Foto: floorball.lv
Daudzkārtējā Latvijas čempione florbolā sievietēm Kocēnu "Rubene" un "Ķekava" sestdien nonāca uzvaras attālumā no "Elvi Florbola līgas" dāmu turnīra fināla.

Kocēnu vienība savā laukumā ar rezultātu 12:3 (4:1, 5:1, 3:1) pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Uzvarētājām ar "hat-trick" un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Laura Gaugere, bet pa četriem punktiem savā kontā ierakstīja Simona Grāpēna (2+2) un Evita Rudzīte (1+3).

Viešņām divus vārtus guva Līga Vancāne.

Sērijas trešā spēle notiks svētdien.

Tikmēr "Ķekava" viesos ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja NND, sērijā panākot 2-0.

Uzvaras vārtus guva Paula Metāla, bet ar diviem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Klinta Mārtiņjēkaba, bet 1+2 bija Lindas Dadajevas kontā. Tikai šīs trīs florbolistes sestdien guva punktus "Ķekavas" komandas labā.

Šajās sērijās trešie mači tiks aizvadīti svētdien.

Virslīgas regulārajā čempionātā triumfēja Kocēnu "Rubene", otrā bija NND, trešo vietu ieņēma "Ķekava", ceturtā bija Igaunijas sieviešu izlase, piekto vietu ieņēma "Ķekavas Bulldogs", bet sestās bija Cēsu "Lekrings" florbolistes.

Latvijas čempionātā sievietēm šajā sezonā spēlē tās pašas sešas komandas, kas iepriekšējā čempionātā, ieskaitot Igaunijas sieviešu izlasi, kas atzinusi mačus ar Latvijas spēcīgākajiem klubiem par noderīgiem.

Iepriekšējā sezonā piekto gadu pēc kārtas par valsts čempionēm kļuva Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras finālā uzvarēja Rīgas NND vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!