Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas svarcelšanas čempionātā, kas aizvadītajā nedēļas nogalē notika Ventspilī, uzvaras izcīnīja favorīti, turklāt Rebeka Koha, Ritvars Suharevs, Vadims Koževņikovs un Jānis Griškovs sasniedza arī jaunus valsts rekordus, informē Latvijas Svarcelšanas federācija.

Par uzvarētāju sieviešu konkurencē svara kategorijā līdz 64 kilogramiem kļuva Rebeka Koha, kura raušanā sasniedza 97 kg, bet grūšanā – 122 kg, kas summā deva 224 kg. Paceltie svari raušanā, grūšanā un summā ir jauni valsts rekordi šajā svara kategorijā. Otrajā vietā palika Daniela Ivanova (80+110=190kg), kura grūšanā U-17 vecuma grupā uzstādīja jaunu valsts rekordu, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Veronika Bezdoļnaja (63+80=143kg).

Svara kategorijā līdz 89 kilogramiem uzvaras laurus plūca Ritvars Suharevs, raušanā sasniedzot 156 kg (Latvijas rekords), bet grūšanā – 195 kg, kas summā deva 351 kilogramu (Latvijas rekords). Uz goda pjedestāla kopā ar Suharevu stāvēja arī Armands Mežinskis un Ilgmārs Rimicāns.

Svara kategorijā līdz 96 kilogramiem uzvarēja Vadims Koževņikovs. Raušanā viņš pacēla 157 kg, grūšanā – 207 kg, kas summā deva rezultātu 364 kg. Grūšanā un arī summā tas ir Latvijas rekords. Otrajā vietā palika Farids Savarovs, trešais – Ritvars Dukovskis.

Svara kategorijā līdz 102 kg ar valsts rekordiem raušanā un summā uzvarēja ogrēnietis Jānis Griškovs (162+200=362kg), bet otrais palika Edgars Tīfentāls (102+130=232kg). Savukārt svara divīzijā virs 102kg triumfēja Artūrs Plēsnieks, kurš sasniedza 162 kg raušanā un 200 kg grūšanā, kas summā deva 362 kilogramus. Sudraba medaļa četrpadsmitgadīgajam U-15 vecuma grupas Latvijas rekordistam Laurim Loginam, bet bronza – Edgaram Zemrūķim.

Svara kategorijā līdz 81 kg uzvarēja daugavpilietis Artūrs Vasiļonoks (135+163=298kg) aiz sevis atstājot savu novadnieku Iļju Sokolovu un Jāni Markusu Škrabi.

Mazākajā svara kategorijā, proti, līdz 61 kg, uzvaru izcīnīja Maksims Petrovs, aiz sevis atstājot Antonu Kovaļonoku (Daugavpils). Svarā līdz 67 kg divīzijas līderis Vlads Prokofjevs piedzīvoja fiasko, jo trīs piegājienos nepacēla nevienu no pieteiktajiem svariem, līdz ar to pirmo vietu izcīnīja Elmārs Koleds, otrā – Edvardam Juhimenko, bet trešā – Dānielam Abramenko. Svarā līdz 73 kg pirmā vieta Ērikam Sakovičam, otrā Mihailam Pozņakam. bet goda pjedestāla trešo pakāpienu ieņēma Ņikita Federovičs.

Tā kā jaunās svara kategorijas svarcelšanā ir spēkā tikai no pērnā gada 1. novembra, pēdējā laikā rekordu labojumi tiek piedzīvoti regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!