Foto: Latvijas Basketbola savienība

Vienu no pēdējo gadu "karstākajiem" sporta objektiem Rīgā – komandu sporta spēļu halli Krišjāna Barona ielā – par nepilnu 21 miljonu eiro apņēmies uzbūvēt SIA "Arčers", ar ko noslēgts līgums.

Runas par halles celtniecību Krišjāņa Barona ielā ir jau vairākus gadus, bet šobrīd, atrodot papildus finansējumu, "ledus ir izkustējies" un ir cerība, ka celtniecības darbi varētu sākties. Atsaucoties Latvijas Basketbola savienības (LBS) aicinājumam, 2017. gada martā Rīgas dome pieņēma lēmumu rezervēt Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo zemes gabalu Krišjāņa Barona ielā 99 un 99c 8800 kvadrātmetru platībā apmēram divu miljonu eiro vērtībā starptautiskajiem noteikumiem atbilstošas treniņu bāzes izveidei nacionālo basketbola izlašu vajadzībām, kā arī bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" audzēkņu treniņu apstākļu uzlabošanai. Savukārt LBS par saviem līdzekļiem nodrošinājusi halles projektēšanu.

Sākotnēji projekts bija domāts kā "Basketbola mājas", bet vēlāk tas kļuva par komandu sporta spēļu halles projektu. Kā savulaik argumentēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), īstenojot projektu, tiks attīstīts ne tikai basketbola kompetenču centrs un palielināts basketbolā iesaistīto bērnu un jauniešu skaits, bet arī palielināts citos komandu sporta spēļu veidos iesaistīto personu skaits.

Līguma summa ir 20 841 249,27 eiro. Noslēdzot līgumu "Arčers" apņemas, ka izmaksas nepieaugs. "Uzņēmējs apliecina, ka būvprojekts ir realizējams un, ka uzņēmēja piedāvājumā ir iekļauti visi uzņēmēja ar būvdarbu veikšanu saistītie izdevumi," teikts publiski pieejamajā līgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!