Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 skārusi vienu no Krievijas sporta lepnumiem – Maskavas pievārtē esošo bāzi Novogorskā, kur trenējās augstākā līmeņa sinhronās peldēšanas, mākslas un sporta vingrošanas pārstāvji, vēsta "championat.ru".

Novogorskas bāze ir viens no Krievijas lepnumiem. Pasaulē tā plaši zināma kā mākslas vingrotāju "kaltuve", bet Novogorskā nometnes aizvada daudzi elites sportisti, arī Krievijas komandu sporta spēļu izlases.

29. martā Krievijā apturēja visu mācību un treniņu sporta objektu darbību, bet atvērta palika tikai elites sporta bāze Novogorskā, kurā tobrīd bija 122 cilvēki, neskaitot apkalpojošos darbiniekus. Bija plānots, ka šīs sporta bāzes teritorijā tiks pasludināts īpašs režīms un visi sportisti, treneri, kā arī citi speciālisti tiks izolēti.

"Visiem, kuri atrodas teritorijā, veiks Covid-19 pārbaudes un viņus regulāri pārbaudīs ārsti," teikts Krievijas Sporta ministrijas paziņojumā.

Tomēr jau pēc bāzes slēgšanas Novogorskā ieradās sporta vingrošanas izlase, kuri tur arī ieveda Covid-19. Slimību konstatēja Krievijas vingrošanas komandas galvenajam trenerim, 77 gadus vecajam Andrejam Rodioņenko un 18 gadus vecajam sportistam Sergejam Naidinam. Rodioņenko ir riska grupas slimnieks un nosūtīts ārstēšanai mājās ārstu uzraudzībā, bet sportists nogādāts slimnīcā. Viņa veselībai briesmas nedraud un sportists jūtoties labi.

Pēc vingrotāju ierašanās Novogorskā notikusi visu sporta veidu pārstāvju kopējā sapulce, un tajā piedalījušies arī Rodioņenko un Naidins. Pozitīvas Covid-19 analīzes viņiem konstatētas jau pēc šīs sapulces. Pagaidām netiek ziņots, vai Covid-19 izplatījies tālāk šajā bāzē.

Pēc notikušā sporta vingrotāji un sinhronās peldēšanas grupas atstājušas bāzi, un visi šobrīd atrodas pašizolācijā savās dzīves vietās. Novogorskas bāzē šobrīd palikuši 53 pārstāvji no sporta vingrošanas komandas un 11 apkalpojošie darbinieki. Šie visi cilvēki dzīvojot atsevišķā ēkā un ar pārējiem nav kontaktējušies. Arī minētajā kopsapulcē mākslas vingrošanas grupa sēdējusi nostāk no pārējiem.

Novogorskas sporta bāze šobrīd ir pilnībā izolēta no ārpasaules, bet tajā esošajiem cilvēkiem pārtika pietikšot nepilnai nedēļai.

Krievijas masu mediji norāda, ka nav zināms, kādēļ sporta vingrošanas grupu nepārbaudīja jau pirms atbraukšanas vai tajā dienā, bet tikai vēlāk, kad jau viņi bija bāzē dažas dienas.

Pēc oficiālo iestāžu sniegtās informācijas, Krievijā ar Covid-19 saslimuši 3548 cilvēki, bet miruši - 30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!