Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija sniegusi atbildi uz visiem Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) apgalvojumiem par nesen saņemtajiem Maskavas antidopinga aģentūras datiem, kas it kā neesot autentiski, pavēstīja sporta ministrs Pāvels Kolobkovs.

WADA dod Krievijai trīs nedēļas laika, lai atspēkotu apgalvojumus par Maskavas antidopinga laboratorijas datu manipulācijām, septembra pirmspēdējā nedēļā paziņoja WADA.

"Esam droši, ka mēs izpildījām visas prasības," ziņu aģentūrai TASS teica Kolobkovs. "Esam gatavi turpināt sadarbību, lai pēc iespējas ātrāk dotu atbildes uz visiem jautājumiem, kas vērsti Krievijas virzienā."

Krievijas Vieglatlētikas federācija no Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) biedru loka tika izslēgta jau 2015.gadā, bet septembrī IAAF lēma pagarināt piešķirto sodu.

WADA otrdien paziņoja, ka saņēmusi atbildes no Krievijas autoritātēm, taču iegūtie dati un informācija vēl ir jāizmeklē neatkarīgiem tiesu ekspertiem.

Ja iegūtie dati un informācija kārtējo reizi pierādīsies neīsta, Krievija tiks atzīta par neatbilstīgu WADA biedru pulkam. Šāds lēmums nozīmētu, ka Krievija, visticamāk, nedrīkstēs piedalīties 2020.gada Tokijas Olimpiādē.

WADA pērnā gada septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc sekoja papildus sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!