Foto: AP/Scanpix

Pēc atkārtotām 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu dopinga analīžu pārbaudēm Krievija varētu zaudēt deviņas šo spēļu medaļas, ziņo ārzemju mediji.

Jaunākā informācija liecina, ka gandrīz puse no 31 sportista, kuru analīžu atkārtota pārbaude uzrādījusi aizliegto preparātu klātbūtni, ir Krievijas atlēti. Aģentūra TASS publiskojusi šo sportistu sarakstu, kurā ir arī vairāk Pekinas spēļu medaļnieki.

Jau ziņojām, ka pozitīvas analīzes bijušas augstlēcējai Annai Čičerovai, kura Pekinā ieguva bronzas medaļu. Publiskotajā sarakstā ir arī olimpiskā čempione 4x100 metru stafetē Jūlija Čermošanska, sudraba medaļas ieguvēja šķēpmešanā Marija Abakumova, olimpiskās vicečempiones 4x400 metru stafetē Anastasija Kapačinska un Tatjana Firova, bronzas medaļas ieguvējs 50 kilometru soļošanā Deniss Nižegorodovs, bronzas medaļas ieguvēja 3000 metru šķēršļu skrējienā Jekatrina Volkova un Deniss Aleksejevs, bronzas medaļas izcīnījušās 4x400 metru stafetes komandas dalībnieks.

Bez vieglatlētiem pieķerto Krievijas olimpisko medaļnieku sarakstā ir arī svarcēlājas Marina Šainova, kura izcīnīja sudrabu svara kategorijā līdz 58 kg, un Nadežda Jevstjuhna, kurai ir bronza svara kategorijā līdz 75 kg.

Kā zināms, Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) sadarbībā ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) ir atkārtoti pārbaudījusi 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodotās 454 dopinga analīzes, īpašu uzmanību pievēršot sportistiem, kas potenciāli varētu startēt 2016. gada Riodežaneiro spēlēs. Pozitīvas izrādījušās 31 analīzes, ko nodevuši 12 valstu un sešu sporta veidu pārstāvji, par ko informētas attiecīgo valstu Olimpiskās komitejas. Analīžu B proves tiks pārbaudītas vēlāk maijā un atklāti vainīgo sportistu vārdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!