Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) prezidents, uzbeku izcelsmes Krievijas miljardieris Ališers Usmanovs šai organizācijai septiņu gadu laikā ziedojis 37 miljonus Šveices franku (34 miljoni eiro), liecina federācijas finanšu atskaites.

Septiņu gadu laikā, kopš Usmanovs 2008. gadā kļuva par FIE prezidentu, viņa federācijā ieguldītie līdzekļi bijuši 38 reizes lielāki nekā ieņēmumi no sponsoru līgumiem, vēsta portāls "insidethegames.biz". Atskaites liecina, ka laikā no 2008. līdz 2014. gadam FIE sponsoru līgumos ieguvuši vienu miljonu Šveices franku (924 tūkstoši eiro). Līdzīgu summu tai, ko uzdāvinājis Usmanovs,- 35 miljonus eiro - federācija kopumā saņēmusi no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) par trijām olimpiskajām spēlēm Pekinā, Londonā un gaidāmajām spēlēm Rio.

Usmanovs ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Krievijā. Viņam pieder akcijas vadošajās kalnrūpniecības, mobilo tehnoloģiju un interneta kompānijās, kā arī Anglijas premjerlīgas futbola klubs "Arsenal". Kopumā viņa īpašumu vērtība tiek lēsta uz 12,8 miljardiem eiro, vēsta "Forbes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!