Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas izlases sastāvā startam 2011. gada pasaules čempionātā peldēšanā, kas notiks Šanhajā, nav izdevies iekļūt astoņkārtējam olimpiskajam medaļniekam Dmitrijam Sautinam, tādējādi sarežģījot iespējamo nokļūšanu uz 2012. gada Londonas Olimpiskajām spēlēm, ziņo aģentūra "Itar-TASS".

Krievijas čempionātā, kas bija atlases sacensības pasaules meistarsacīkstēm, sinhronajos lēcienos uzvarēja Eiropas čempioni Jevgeņijs Kuzņecovs un Iļja Zaharovs, kuri pārstāvēs savu valsti sacensībās Ķīnā gan individuālajos, gan sinhronajos lēcienos un cīnīsies par olimpisko ceļazīmi.

37 gadus vecais Sautins, kurš piedalījies piecās Olimpiskajās spēlēs, pēdējos gados startē pārī ar 16 gadus jaunāko Juriju Kunakovu. 2008. gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs viņi izcīnīja sudraba medaļas. Pēc Krievijas čempionāta pieredzējušais sportists atzina, ka cīnīties par pirmo vietu lielās starptautiskās sacensībās viņiem ir sarežģīti, jo programma nav sarežģīta, taču uz lēciena izpildījuma rēķina var rēķināties vismaz ar nokļūšanu uz goda pjedestāla.

"Dmitrijs Sautins paziņojis, ka negrasās aiziet no sporta un pacīnīsies par vietu Krievijas olimpiskajā izlasē," norāda izlases treneris Oļegs Zaicevs. "Varu tikai noņemt cepuri šā izcilā sportista priekšā. Viņš nodrošina izlasē konkurenci un uztur lielisku atmosfēru."

14. FINA pasaules čempionāts peldēšanā risināsies no 16. līdz 31. jūnijam Ķīnā, Šanhajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!