Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas šķēpmetējai Marijai Abakumovai pēc atkārtotas dopinga analīžu pārbaudes atņemta 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnītā sudraba medaļa.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) otrdien atklāja, ka vēlreiz pārbaudītajās Abakumovas analīzēs atrasts anaboliskais steroīds turinabols.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Abakumova ar rezultātu 70,78 metru palika otrajā vietā, atpaliekot tikai no zelta medaļas ieguvējas čehietes Barboras Špotākovas.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja vāciete Kristīne Obergfela, bet ceturtā bija britu sportiste Goldija Sejerse, kurai tagad pienākas bronzas godalga.

Šajās sacensībās piedalījās arī latviete Sinta Ozoliņa, kura tās noslēdza 11. vietā. Tādējādi viņa tagad pakāpusies pozīciju augstāk.

Pašlaik 30 gadus vecā Abakumova ir 2011. gada pasaules čempione, kamēr gadu vēlāk Londonas olimpiskajās spēlēs viņa palika tikai desmitā. Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Maskavā krieviete tika pie bronzas, taču pēdējos gados vairs nav izcēlusies ar augstiem sasniegumiem.

Turinabola lietošanā pieķerti vēl vairāki citi Krievijas sportisti - Pekinas olimpisko spēļu sestās vietas ieguvēja 10 000 metros Inga Abitova, kā arī Deniss Aleksejevs, kurš Pekinā 400 metru distancē bija 23. vietā. Viņš startēja arī stafetē, kur Krievija ieguva bronzu, tāpēc tai tagad no tās vajadzēs šķirties. Līdz ar to pie cēlmetāla tiks Lielbritānija.

Savukārt turinabola lietošanā Londonas olimpiskajās spēlēs pieķerta treka riteņbraucēja Jekaterina Gņidenko, kura Olimpiādē bija astotā keirina sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!