Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas labākais handbolists Dainis Krištopāns ceturtdien guva astoņus vārtus, kamēr viņa pārstāvētā Maķedonijas komanda Skopjes "Vardar" ar drošu uzvaru sāka Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfināla fāzes pirmajā mačā "Vardar" savā laukumā ar 31:23 (14:12) pieveica Ungārijas vienību Segedas "MOL-Pick".

Krištopāns šajā mačā realizēja astoņus no saviem 12 metieniem, turklāt tikpat rezultatīvs "Vardar" komandā bija arī horvāts Igors Karačičs.

Finālčetrinieka sacensībās iekļūs komanda, kas uzvarēs divu maču summā. Atbildes duelis šajā pārī notiks 5.maijā Ungārijā.

"Final Four" sacensības norisināsies 1. un 2.jūnijā.

Pirms tam grupu turnīrā "Vardar" guva deviņas uzvaras 14 spēlēs, kas ļāva iekrāt 19 punktus. Tas deva trešo vietu grupā un vietu astotdaļfinālā, kur divu maču summā tika pieveikta Horvātijas vienība Zagrebas PPD.

Iepriekšējā sezonā "Vardar" EHF Čempionu līgā ar Krištopānu sastāvā iekļuva četru komandu finālturnīrā, kur gan palika pēdējā.

Krištopānam "Vardar" komandā šī ir otrā sezona. Janvāra sākumā viņš vienojās ar Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kuru pārstāvēs no nākamā gada vasaras.

Ludzānietis pēdējos piecus gadus nosaukts par Latvijas labāko handbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!