Latvijas handbolists Dainis Krištopāns svētdien guva trīs vārtus Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas bronzas spēlē, viņa pārstāvētajai "Paris Saint-Germain" (PSG) izcīnot godalgas.

PSG mačā par trešo vietu ar rezultātu 31:28 (17:13) uzvarēja citu Francijas komandu "Nantes".

Krištopāns šajā mačā sešreiz meta pa vārtiem, realizējot pusi no saviem raidījumiem. Ludzānietis vienreiz arī rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu un tika pie divu minūšu soda.

Parīziešiem rezultatīvākais ar pieciem gūtiem vārtiem bija Ferrans Sole, bet pretiniekiem tikpat vārtu bija Aimerikam Minnem.

Pusfinālā PSG ar rezultātu 33:35 piekāpās Dānijas klubam "Aalborg", kamēr "Nantes" ar 26:31 atzina "Barcelona" pārākumu.

PSG sniegums sezonas sākumā nebija pārliecinošs, tomēr tā uzvarēja A grupā. Ceturtdaļfinālā Krištopāna pārstāvētā komanda tikās ar iepriekšējās sezonas čempioni Ķīles THW. Lai gan pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Parīzes komanda zaudēja, otrajā tā guva panākumu un divu maču summā uzvarēja ar 63:59.

Nantes komanda Čempionu līgas pusfinālā nonākusi otro reizi. Ceturtdaļfināla divu spēļu summā ar 62:60 tā uzvarēja "Vezsprem" no Ungārijas.

Lai neaizvadītās cīņas neietekmētu komandu izredzes spēlēt izslēgšanas maču turnīrā, EHF nolēma "play-off" turnīram pielaist ne tikai abu grupu pirmo sešu vietu īpašnieces, bet visas 16 komandas.

Šajā izslēgšanas spēļu formātā grupas pirmā komanda astotdaļfinālā tikās ar otras grupas astoto komandu, otrās vietas īpašniece - ar otras grupas septīto vienību un tā tālāk.

Iepriekšējās sezonas Čempionu līgas uzvarētāju Covid-19 radītās pandēmijas dēļ izdevās noskaidrot vien pērnā gada nogalē. Finālā uzvaras laurus plūca Ķīles THW, kas pārspēja "Barcelona", bet bronzas mačā PSG uzvarēja "Vezsprem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!