Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas handbola zvaigzne Dainis Krištopāns negaidīti pievienojies Vācijas bundeslīgas čempionāta komandai Berlīnes "Fuchse", vēsta klubs.

Kopš 2017. gada Krištopāns pārstāvēja Maķedonijas klubu Skopjes "Vardar", bet neoficiāla informācija liecina, ka klubam šobrīd ir finansiālas problēmas. Tagad Krištopāns līdz sezonas beigām pievienojies Berlīnes vienībai. "Fuchse" bundeslīgas kopvērtējumā ierindojas ceturtajā vietā ar 32 punktiem 22 spēlēs, bet līdervienība ir "Kiel", kas tikusi pie 36 punktiem.

Berlīnes komanda turklāt sasniegusi EHF Kausa ceturtdaļfinālu, taču klubs ziņo, ka Krištopāns šajā turnīrā nevarēs spēlēt, jo šosezon spēlējis jau EHF Čempionu līgā.

"Vispirms, gribētu pateikties "Vardar" par kopā pavadīto laiku un izcīnītajiem tituliem. Uzvara Čempionu līgā bija kaut kas īpašs. Tagad esmu lepns, ka varu uzvilkt "Fuchse" kreklu. "Lapsas" ir viena no labākajām komandām bundeslīgā. Varēšu šeit progresēt kā spēlētājs un darīšu, ko spēšu, lai sasniegtu komandas mērķus," klubs citē 29 gadus vecā Krištopāna teikto.

Berlīnes komandas mērķis ir cīnīties par pirmajām divām vietām bundeslīgā, kad dotu ceļazīmi uz nākamās sezonas EHF Čempionu līgas turnīru.

"Ar Daiņa pievienošanos esam izveidojuši sastāvu, ar kādu varam par to pacīnīties. Šis ir viens no labākajiem darījumiem kluba vēsturē," uzsver kluba sporta direktors Štefans Krečmars.

Krištopāns nākamajā sezonā pārstāvēs vienu no Eiropas spēcīgākajiem klubiem Parīzes "Saint-Germain" no Francijas. Vienošanos ar Parīzes klubu Krištopāns noslēdza jau 2019. gada janvārī.

Pirms tam Krištopāns pārstāvēja Brestas "Meshkov". Krištopāns 2009. gadā karjeru ārzemēs uzsāka "Tatran Presov" komandā, bet 2015. gadā pārcēlās uz Baltkrieviju, kur nospēlēja divas sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!