Foto: F64

Par Latvijas gada labāko sportistu ceturtdien tika nosaukts Martins Dukurs, tomēr sociālajā tīklā "Twitter" vairāki lietotāji par to pauda neizpratni, norādot, ka Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns šo atzinību šogad bija pelnījis vairāk.

Dukurs par Latvijas gada labāko sportistu tika nosaukts jau sesto reizi pēc kārtas. Dukurs aizvadītajā sezonā izcīnīja pirmo vietu pasaules un Eiropas čempionātos. Tāpat viņam trešā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā. Vienīgais skeletonists pasaulē, kurš par pasaules čempionu kļuvis sešas reizes. Dukurs arī sesto reizi atzīts par Latvijas labāko sportistu.

Savukārt Krištopāns bija Latvijas valstsvienības līderis 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Maķedonijas kluba Skopjes "Vardar" sastāvā uzvarēja EHF Čempionu līgā, kas tiek uzskatīts par prestižāko turnīru pasaulē, kā arī kļuva par SEHA līgas čempionu. Krištopāns tika iekļauts EHF Čempionu līgas simboliskajā izlasē un atzīts par labāko spēlētāju savā pozīcijā, otrais rezultatīvākais spēlētājs turnīrā, jūnijā atzīts par Eiropas labāko handbolistu.

Vēl uz gada labākā sportista balvu pretendēja bokseris Mairis Briedis, bobslejists Oskars Ķibermanis un motosportists Kaspars Stupelis.

Latvijas labākā sportiste pērn bijusi Anastasija Sevastova, labākā Latvijas sporta spēļu komanda šajā gadā bija Latvijas vīriešu handbola izlase, par labāko Latvijas treneri 2019. gadā atzīts pludmales volejbola talantu audzinātājs Genādijs Samoilovs, bet Tīna Graudiņa/ Anastasija Kravčenoka ieguva balvu kā labākā komanda individuālajos sporta veidos. Kaspars Stupelis ieguva Gada balvu sportā kategorijā "Latvijas labākais sportists tehniskajos sporta veidos" un tika atzīts par populāro sportistu līdzjutēju balsojumā, bet par Latvijas gada uzlecošo zvaigzni tika nosaukts riteņbraucējs Krists Neilands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!