Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas handbola izlases spēlētāja Daiņa Krištopāna pārstāvētā komanda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) izcīnīja uzvaru 2019./2020. gada Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas "mazajā finālā" par trešo vietu, kur viņiem pretī stājās Ungārijas čempionu vienība Vesprēmas "Telekom" (Telekom). Šo panākumu parīziešiem izdevās izcīnīt ar rezultātu 31:26.

Dainis Krištopāns PSG uzvaru palīdzēja kaldināt ar diviem precīziem metieniem, taču vienu reizi nopelnīja arī divu minūšu noraidījumu.

Spēles sākumā Ungārijas handbolistiem izdevās izvirzīties vadībā un sākt spēli, iekrājot trīs vārtu pārsvaru (3:0). Tomēr PSG no šī neveiksmīgā spēles sākuma izdevās atgūties. Jau mača 18. minūtē PSG izlīdzināja rezultātu, drīz vien panākot pat divu vārtu pārsvaru (7:7), tādējādi liekot Telekom trenerim Dāvidam Davis (David Davis) pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai lauztu spēles gaitu.

Tomēr tas viņam neizdevās, jo pirmā puslaika turpinājumā parīzieši parādīja, ka ir atguvušies. Puslaika pārtraukumā PSG bija vadībā jau ar trīs vārtu pārsvaru (14:11).

Līdz pat spēles beigām PSG šo iekrāto pārsvaru izdevās noturēt, un otrajā puslaikā lielu pārsteigumu nepiedzīvojām. Līdz ar to, Parīzes komanda varēja svinēt uzvaru un trešās vietas iegūšanu Čempionu līgā ar rezultātu 31:26.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!