Foto: Publicitātes foto
Latvijā notiekošajā pasaules čempionātā skeitbordā otrajā sacensību dienā speciālajā slalomā Latvijai galvenajās divās grupās – PRO vīriešiem un sievietēm – tika divas bronzas medaļas, jo pusfināla četriniekā iekļuva un trešās vietas izcīnīja olainietis Jānis Kuzmins un talsiniece Lienīte Skaraine, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Tikmēr spēcīgais lietus un vējš neļāva pabeigt sacensības amatieru un "Master" grupā, kur Latvijas skeitbordisti pretendēja uz trim medaļām.

Pasaules čempionāta otrajā dienā, kad sacensības no Priekuļu biatlona trases pārcēlās uz Lucavsalu Rīgā, speciālais slaloms (80m un 39 konusi, kas izvietoti viļņveidīgi) sākās pāris stundas vēlāk.

Kvalifikācijā Jānis Kuzmins uzrādīja trešo laiku, bet vēlāk astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā pārspēja savus pretiniekus no Vācijas un Francijas. Pusfinālā olainietim pretī stājās pēdējo četru pasaules čempionātu uzvarētājs šajā disciplīnā un kvalifikācijas otrā laika uzrādītājs Džo Maklarens no ASV. Ļoti līdzīgajā cīņā virsroku ņēma amerikānis, un Kuzminam nācās cīnīties mazajā finālā par bronzu ar Viktoru Hadestrandu.

Lai arī pirmajā braucienā Kuzmins bija nedaudz lēnāks, tomēr otrajā olainietis nodemonstrēja meistarību un pieredzi un trešo čempionātu pēc kārtas tika pie medaļas šajā disciplīnā – pēc diviem sudrabiem šoreiz bronza.

Finālā pirmajā braucienā kvalifikācijas uzvarētājs (13,10 sekundes) un 2015. gada Eiropas čempions Vikings Hadestrands (ceturtās vietas ieguvēja brālis) uzrādīja identisku laiku ar Maklarenu, bet otrajā braucienā amerikānis bija ātrāks par 0,13 sekundēm, tādējādi uzvarot piekto gadu pēc kārtas, kamēr Vikings pēdējo piecu gadu laikā tika pie trešā sudraba.

Tuvu ceturtdaļfināla astotniekam 28 dalībnieku konkurencē bija rīdzinieks Gustavs Gailītis, taču, lai atkārtotu 2012. gada panākumu, Gustavam cīņā ar vācieti pietrūka pāris simtdaļu, beigās ieņemot 10. vietu. Janim Jirgenam un Gintam Zommeram attiecīgi 25. un 26. vieta.

Rīta kvalifikācijā Lienīte Skaraine uzrādīja piekto laiku un ceturtdaļfinālā tikās ar ceturtā laika uzrādītāju un piektdienas otrās vietas ieguvēju milzu slalomā Karolinu Vojtovu. Čehiete kvalifikācijā bija tikai 0,02 sekundes ātrākā, un Skaraine Vojtovu divu braucienu summā pārspēja bez lielām problēmām.

Pusfinālā talsiniecei pretī nāca kvalifikācijas uzvarētāja un pēdējo gadu čempione Linna Krāmere no ASV. Pirmajā braucienā Sakaraine pārspēja amerikānieti par 0,20 sekundēm, bet otrajā braucienā Krāmere bija ātrāka par 0,17 sekundēm, kas deva kaut niecīgu (0,03 sekundes), bet pārsvaru Latvijas pārstāvei. Taču latviete bija nogāzusi vienu no 39 konusiem, par to saņemot 0,1 sekundes sodu, kā rezultātā amerikāniete nokļuva finālā, kur pārspēja 2012. gada pasaules čempioni Katrīnu Zēlu no Vācijas.
Tikmēr Skaraine mazajā finālā uzvarēja 2015. gada Eiropas čempioni Irēnu Didžordžio no Itālijas, atkārtojot 2012. gada panākumu un atkal tiekot pie bronzas medaļas speciālajā slalomā.

Svētdien pasaules čempionāts noslēgsies ar trešo disciplīnu līnijslalomu, kā arī tiks pabeigts speciālais slaloms amatieriem un "Master" grupai. Laika apstākļi var ieviest korekcijas, bet kvalifikācijas sākums paredzēts pulksten 9.00, bet finālbraucieni no pulksten 13.00 līdz 17.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!