Foto: Shutterstock
Riodežaneiro mērs aicinās pilsētas lielās kompānijas uz 2016.gada vasaras olimpisko spēļu laiku pārtraukt darbu, lai atvieglotu transporta noslogojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Riodežaneio mērs Eduardu Paešs martā gatavojas tikties ar valsts naftas kompānijas "Petrobras" un vadošās bankas "BNDES" vadību, lai apspriestu iespēju šo kompāniju darbiniekiem uz Olimpiādes laiku piešķirt atvaļinājumu.

"Es gatavojos sasaukt sanāksmi ar juristiem un lielo kompāniju kā "Petrobras" un "BNDES" un citu lielo uzņēmumu vadītājiem, lai apspriestu, vai olimpisko spēļu laikā būtu iespējams izsludināt svētku brīvdienas," saka mērs. "Es negribu, lai cilvēki pamet pilsētu, mēs gribam, lai viņi paliek, taču ir skaidrs, ka pārvietošanās pa pilsētu būs apgrūtināta."

Pilsētas mērs uz spēļu laiku apsolījis pārcelt arī skolas brīvlaiku, lai Rio būtu mazāk automašīnu.

Riodežaneiro, kur situācija ar pilsētas satiksmi ir viena no sliktākajām valstī, ir viena no tām, kas pagājušogad Pasaules kausa spēļu dienās izsludināja brīvdienas, lai samazinātu transporta haosu.

Riodežaneiro ir izveidotas desmitiem kilometru garas jaunas sabiedriskā transporta līnijas, taču jaunā metro līnija, kas būtu jāpabeidz līdz Olimpiādes sākumam, diez vai tiks nodota ekspluatācijā paredzētajā laikā, līdz ar to gaidāms, ka problēmas ar olimpiešu un Olimpiādes viesu pārvietošanos būs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!