Foto: AP/Scanpix

Lai segtu tiesāšanās izdevumus, Dienvidāfrikas paralimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss pārdos sev piederošo māju, kurā pērn nošāva savu draudzeni.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas, tiek apsūdzēts savas draudzenes modeles Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā, pagājušajā februārī. Tiesas prāva risinās jau kopš 3.marta.

Sportista advokāts izteicies, ka mājas pārdošana kļuvusi par nepieciešamību, lai viņš segtu visus tiesāšanās izdevumus. Pretorijā esošā mitekļa vērtība ir 460 000 dolāru (334 000 eiro).

Advokāts radušos situāciju skaidro ar to, ka lietas izskatīšanas prāva ilgs ilgāk par sākumā paredzētajām trim nedēļām. Visu laiku kopš apsūdzību izvirzīšanas Pistoriuss visus tiesāšanās izdevumus sedz pats. Dienā viņam jāšķiras no aptuveni 9000 dolāru (6700 eiro).

Kopš plašu rezonansi ieguvušā notikuma Pistoriuss mitinās pie sava tēvoča Pretorijā.

Ja 27 gadus vecais Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud 25 gadu ieslodzījums. Pistoriuss iepriekš izteicies, ka šāvis cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds pa atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Prokuratūra Pistoriusam uzrādījusi apsūdzību tīšā slepkavībā, bet pats sportists to noliedz. Tāpat viņam izvirzītas apsūdzības divos ar šo notikumu nesaistītos ieroču uzglabāšanas noteikumu pārkāpumos.

Paredzams, ka prāva noslēgsies nākamās nedēļas sākumā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!