Ja Tokijas olimpiskās spēles būs atļauts klātienē vērot skatītājiem, lai iekļūtu spēļu norises vietās, viņiem būs jāuzrāda apliecinājums, ka ir vakcinēti pret Covid-19 vai viņiem ir negatīvs tests, pirmdien vēstīja Japānas laikraksts "Yomiuri Shimbun".

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem valdībā, laikraksts norādīja, ka tiek apsvērta iespēja, ka spēļu norises vietās būs liegts uzgavilēt, dot pieci, ēst un lietot alkoholu.

Gaidāms, ka spēļu organizatori jūnijā izlems, vai sacensības klātienē varēs vērot līdzjutēji, kā arī lems par pieļaujamo skatītāju skaitu, ja to klātbūtne būs atļauta.

Jau ir zināms, ka ārvalstu līdzjutēji Tokijā nevarēs ierasties, savukārt "Yomiuri Shimbun" norādīja, ka vietējos līdzjutējus par noteikumu pārkāpumiem varēs izraidīt vai neielaist sacensību norises vietās.

"Ar striktiem drošības pasākumiem tiek plānots novērst infekciju izplatīšanos spēļu laikā," vēstīja laikraksts.

Plānots, ka skatītājiem, ja tiks atļauts spēles apmeklēt klātienē, būs jāuzrāda apliecinājums par vakcināciju vai par pašu līdzekļiem pēdējās nedēļas laikā veikts negatīvs Covid-19 tests.

Tāpat olimpisko spēļu skatītājiem būs jānēsā sejas aizsargmaskas un jāaizpilda anketas par veselības stāvokli, savukārt spēļu norises vietās nedrīkstēs skaļi uzgavilēt vai paust prieku, savstarpēji augstu gaisā sasitot plaukstas.

Olimpisko spēļu norises vietas būs izvietoti apsargi, liecina Japānas laikraksta rīcībā esošā informācija.

Japānā vakcināciju pret Covid-19 līdz šim pabeiguši 2,5% iedzīvotāju.

Tokijā un daudzviet citur valstī līdz 20.jūnijam pagarināta ārkārtas situācija, jo vīrusa izplatība ir palielinājusies.

"Yomiuri Shimbun" pirmdien publicētie jaunākās aptaujas dati liecina, ka 49% Tokijas iedzīvotāju vēlas, lai šovasar pilsētā notiek olimpiskās spēles, kuru atklāšana plānota 23.jūlijā, bet 48% vēlas to atcelšanu.

25% aptaujāto Tokijas iedzīvotāju atbildējuši, ka piekrīt spēļu norisei ar ierobežotu skatītāju skaitu, bet 24% vēlas, lai tās notiek bez līdzjutējiem.

Savukārt laikraksta "Nikkei" visā Japānā veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka 62% valsts iedzīvotāju vēlētos spēļu atlikšanu vai atcelšanu, bet 34% atbalsta to norisi šovasar.

Organizatori nepieļauj, ka vēlreiz varētu atlikt pērn paredzēto četrgades lielāko sporta pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!