Latvijas futbola federācijas tiesnešu komitejas (LFF TK) sēdē ceturtdien par labāko tiesnesi 2002. gadā nosaukts rīdzinieks Romāns Lajuks, kas šo titulu ieguva jau desmito reizi karjerā. Par to BNS pastāstīja LFF TK.
Par otro labāko tiesnesi atzina daugavpilieti Andreju Sipailo, bet trešā vieta tika Liepājas pārstāvim Vladimiram Osipovam.

Labākā tiesneša asistenta nosaukums tika Sergejam Bragam no Ventspils, kam sekoja rīdzinieki Ādolfs Supe un Jānis Pukijans.

Balvu par lielāko progresu LFF TK piešķīra Vladimiram Osipovam, bet par aktivitāti - Ivaram Kazākam. Nacionālās kategorijas tiesneša nosaukums piešķirts rīdziniekiem Pēterim Babickim, Aleksejam Mileikam, Kjazo Leladzem un Oļegam Iljinam.

Tiesāšanā 1.kategoriju LFF TK piešķīra rīdziniekiem Vadimam Direktorenko, Aleksandram Golubevam un ventspilniekam Aleksejam Spasjoņņikovam.

Vēl augusta sākumā LFF TK, izvērtējot Lajuka darbību "Ventspils" spēlē pret "Liepājas metalurgu" (1:1) Latvijas čempionātā, pieņēma lēmumu viņu atstādināt no kārtējās spēles tiesāšanas virslīgas turnīrā.

LFF TK locekļi atzīmēja, ka Lajuka kļūdas nav saistāmas ar kvalifikācijas vai objektivitātes trūkumu, bet gan izriet no nepietiekami augstās atbildības sajūtas, augstprātīgās izturēšanās pret spēlētājiem un treneriem, kā arī nepietiekamās paškritikas un paviršās pieejas atsevišķām spēlēm un epizodēm. Tā dēļ Lajuks dažkārt pieņem sasteigtus un nepamatotus lēmumus, augustā norādīja LFF TK.

No 5.jūnija Lajuks par paviršību uz vienu mēnesi jau bija diskvalificēts no virslīgas spēļu tiesāšanas.

Lajukam LFF TK izteica brīdinājumu visas spēles vadīt vienādi augstā atbildības un kvalifikācijas līmenī vai arī rēķināties ar iespēju septembrī netikt rekomendētam Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) tiesnešu sarakstam.

Taču, nosakot 2002. gada labāko tiesnesi, tika ņemts vērā ne tikai Lajuka sniegums valsts čempionāta sezonas pirmajā pusē, bet arī viņa veikums virslīgas turnīrā kopumā un starptautiskajās spēlēs, kur Latvijas soģis izpelnījās ļoti augstu novērtējumu, norādīja LFF TK.

Labākie tiesneši 2002. gada sezonā:

1. Romāns Lajuks (Rīga)
2. Andrejs Sipailo (Daugavpils)
3. Vladimirs Osipovs (Liepāja)

Labākie tiesneša asistenti:

1. Sergejs Braga (Ventspils)
2. Ādolfs Supe (Rīga)
3. Jānis Pukijans (Rīga).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!