Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē par Latvijas Virslīgas čempioniem kļuva "SK Latgols" handbolistiem, kas izšķirošajā piektajā finālsērijas spēlē ar 22:18 (7:8) pieveica Dobeles "Tenax" vienību, sērijā triumfējot ar 3:2, informē Latvijas Handbola federācija.

Pārpildītā Ludzas sporta hallē veiksmīgāk spēli iesāka Dobeles "Tenax" handbolisti, kuri jau mača sākumā izvirzījās vadībā ar 4:1. Mājinieki ātri atguvās, lieliski vārtos spēlēja Gatis Kozlovs un atbildēja ar sešiem bezatbildes vārtiem, 20. minūtē panākot 7:4.

Atlikušajās puslaika minūtēs "SK Latgols" pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā un vārtus vairs neguva, savukārt dobelnieki atkal beidzot atrada ceļu uz Kozlova cietoksni, izlīdzinot rezultātu 7:7. Pēdējais vārds puslaikā piederēja Arvim Juzupam, jau atkal vadībā izvirzot Dobeles "Tenax" - 8:7.

Jau otrā puslaikā "SK Latgols" handbolists Ivars Brics rezultātu izlīdzināja 8:8. Pēc tam 36. minūtē sarkano kartīti par rupju spēli aizsardzībā nopelnīja "Tenax" aizsardzības balsts Edgars Štels. Veiksmīgi spēlējot vairākumā mājinieki atguva +2 (10:8).

Veiksme nebija "Tenax" handbolistu sabiedrotā - labi spēlējošajam Kozlovam vārtos palīdzēja arī vārtu konstrukcijas. Dobeles handbolistiem izdevās panākt 10:11, taču jau 41. minūtē, vārtus gūstot Bricam, Rancānam un Borisenko, pirmo reizi mačā "SK Latgols" panāca +4 (14:10)

Pēc diviem Ginta Grandberga precīzajiem metieniem "Tenax" vienībai izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (13:15), taču Kaspars Lisovskis ar diviem vārtu guvumiem pēc kārtas desmit minūtes pirms mača beigām jau atkal panāca "SK Latgols" +4 (17:13). Mirkli vēlāk Gunars Dalibo jau panāca +5 (18:13).

"Tenax" handbolisti pieprasīja minūtes pārtraukumu, savukārt vārtos Artūru Kuģi nomainīja Normunds Reips. Lai arī vārtos sekmīgi nospēlēja Reips, tomēr arī piecas minūtes pirms beigām ar Lisovski priekšgalā Ludzas vienībai izdevās saglabāt +4 (20:16).

Minūti vēlāk sarkano kartīti mājiniekiem nopelnīja Sergejs Tretjakovs, atstājot savējos mazākumā. Vēl dobelniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (18:20), taču tas arī bija viss. Spēles izskaņā vārtus vēl guva Gunars Dalibo un Ivars Brics, nodrošinot "SK Latgols" uzvaru spēlē (22:18) un 2012. gada Latvijas čempiontitulu.

Atgādinām, ka sērijas pirmajos divos mačos "Latgols" uzvarēja savā laukumā ar 26:22 un 23:17, bet nākamajās divās cīņās "Tenax" rezultātu izlīdzināja savā laukumā uzvarot ar 26:25 (pēcspēles metienos) un 24:20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!