Foto: Publicitātes foto
Vācijā notikušajā pasaules čempionātā skrituļslalomā Latvija ieguva divas sudraba medaļas - komandu ieskaitē un pateicoties Latvijas kalnu slēpošanas izlases dalībniekam Kristapam Zvejniekam, kurš finišēja otrais individuālajās sacensībās, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Kristaps 83 dalībnieku konkurencē izcīnīja sudraba godalgu, bet viņa brālim Mikam Zvejniekam 5.vieta. Sievietēm no 87 dalībniecēm labākā no mūsējām bija Ieva Meldere, kura ierindojās 24.vietā

Šajā pasaules čempionātā sacentāss vairākās disciplīnās – slalomā, milzu slalomā, paralēlajā slalomā, kā arī komandu cīņā. Uz galveno sezonas startu bija ieradušies pārstāvji no deviņām valstīm. Neskaitot mājiniekus un Latvijas izlases sportistus, Oberhundenā bija ieradušies arī slovāki, čehi, spāņi, austrieši, itāļi, kā arī pārstāvji no tādām tālām zemēm kā Japāna un Argentīna. Gan dāmām, gan vīriem dalībnieku skaits sniedzās tuvu simtam.

Labākos rezultātus mūsējiem individuālajās sacensībās izdevās sasniegt slaloma disciplīnā. Kristaps Zvejnieks abos braucienos 385 metru garajā 38 vārtu trasē uzrādīja otro rezultātu (45,41 sekunde) un izcīnīja sudraba medaļas, par 0,32 sekundēmpiekāpjoties uzvarētājam Manuelam Aleksandram Cerleinam no Vācijas. Piekto vietu ieņēma Miks Zvejnieks, kurš no brāļa atpalika nepilnas divas sekundes, bet līdz godalgoto trijniekam Mikam pietrūka viena sekunde.

Pirmajā divdesmitniekā iekļuva Kristaps Zeila, kurš uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja piecas sekundes un ierindojās 19.vietā.

Sievietēm Ieva Meldere uzvarētājai, vācietei Annai Vanckei piekāpās par 5,17 sekundēm un ierindojās 24.vietā, bet Marta Garā bija vēl divas sekundes lēnāka un ieņēma 35.vietu. 14 gadus jaunā Agnese Sakoviča pieaugušo grupā 46.vietā, no uzvarētājas atpaliekot 12 sekundes. Jāpiebilst, ka labāko desmitniekā iekļuva deviņas Vācijas sportistes.

Komandu sacensībās, kurās piedalījās septiņas komandas un kur katrā komandā startēja četri sportisti – divi vīrieši un divas sievietes – Latvijas savu medaļu skaitu papildināja ar vēl vienu sudrabu. Latvijas komandā brauca Kristaps un Miks Zvejnieki, Ieva Meldere un Marta Garā. Katram dalībniekam bija jāveic divi braucienu, tātad komandai pavisam kopā astoņi. Ar rezultātu 3:14,13, par deviņām sekundēm apsteidzot latviešus, par uzvarētāju kļuva galvenā favorīte Vācija. Latvija izcīnīja sudraba medaļas, par 3,86 sekundēm apsteidzot bronzas medaļas ieguvējus čehus.

Paralēlajā slalomā pavisam nedaudz pietrūka līdz trešajai medaļai, jo Kristaps Zvejnieks mazajā finālā par trešo vietu piekāpās slaloma čempionam Manuelam Cerlainam. Dāmām Ieva Meldere kvalifikācijā bija 24.vietā un 1/16 finālā bez ierunām piekāpās vācietei Lizai Štoidingerei, kura vēlāk izcīnīja trešo vietu.

Savukārt milzu slalomā Kristapam Zvejniekam 12.vieta, uzvarētājam Manuelam Cerleinam piekāpjoties divu braucienu summā par 2,6 sekundēm, bet Ievai Melderei 17.rezultāts, četras sekundes aiz uzvarētājas Annas Vanckes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!