Foto: Reuters/Scanpix
Kopumā 338 personas Latvijas konkursā tika ivirzītas 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē, un žūrija ir izvēlējusies 20 finālistus, no kuriem divi nākamvasar dosies uz Londonu.

Olimpiskās lāpas nesēju kandidātu pieteikšanā vislielākā aktivitāte bija vērojama Vidzemes reģionā, no kura pieteikti 238 kandidāti. Savukārt no Kurzemes un Latgales ir pieteikti attiecīgi 37 un 34 potenciālie Olimpiskās lāpas nesēji. Nedaudz atpaliek Latgales reģions, no kura tika pieteikti 29 kandidāti.

Pēc kandidātu pieteikšanas "Samsung" rīkotajai Latvijas Olimpisko lāpas nesēju atlasei, kas ilga no 18. augusta līdz 16. septembrim, atlases kampaņas žūrija ir izskatījusi visus pieteikumus un izvēlējusies 20 piemērotākos kandidātus, no kuriem divi labākie tiks nominēti pārstāvēt Latviju 2012. gada vasarā Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē.

"Man ir patiess prieks par lielo atsaucību ar kādu Latvijas iedzīvotāji izmantoja šo unikālo iespēju, – pieteikt kādu sev tuvu cilvēku Olimpiskās lāpas nesēja titulam. Interesanti, ka finālistu divdesmitniekā ir pārstāvēti visi Latvijas reģioni, un, kā mēs noskaidrojām, iepazīstoties ar visu pieteikumu aprakstiem, tad Latvijā patiešām ir daudz nesavtīgu un pašaizliedzīgu cilvēku," atlases procesu raksturo Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Es patiešām lepojos, ka Latvijā ir vismaz 338 pārsteidzoši cilvēki, kurus apkārtējie augstu novērtē. Izšķirties par tiem diviem, kuri varēs nest Olimpisko lāpu, patiešām nebūs viegli, bet es ticu, ka faktiski visiem pieteiktajiem kandidātiem, turpinot iesākto, ir iespēja pašiem veidot vēsturi un sasniegt pat vēl augstāku godu kā Olimpiskās lāpas nešana," stāsta Ineta Radeviča, "Samsung" sūtne Londonas Olimpiskajām spēlēm Latvijā.

Ar izvēlētajiem 20 kandidātiem ikviens var iepazīties, apmeklējot konkursa mājas lapu, kur ir iespējams arī balsot par savu favorītu.

Tos divus Latvijas Olimpiskās lāpas nesējus, kuri tiks izvirzīti saskaņošanai ar Starptautisko Olimpisko komiteju, mēs uzzināsim 29. septembrī, kad visi 20 kandidāti īpašā "Samsung" Olimpiskajā teltī pie Latvijas Nacionālās operas tiksies ar žūriju, lai uzklausītu tās lēmumu. No pulksten 14:30 apmeklēt "Samsung" Olimpisko telti un atstāt savus vēlējumus lāpas nesējiem varēs ikviens iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!