Foto: LETA
Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionātā orientēšanās sportā Čehijā stafetē ieņēma desmito vietu vīriešiem un 16.vietu sievietēm.

Vīriešiem pirmajā posmā Artūrs Pauliņš sasniedza desmito labāko rezultātu, no līderiem atpaliekot par divām minūtēm un septiņām sekundēm.

Edgars Bertuks otrajā posmā uzrādīja 11. labāko rezultātu, no labākā rezultāta īpašnieka posmā atpaliekot sešas minūtes un 34 sekundes.

Rūdolfs Zērnis pēdējā posmā sasniedza desmito labāko laiku, posma līderim zaudējot piecas minūtes un 34 sekundes.

No pasaules čempiones Zviedrijas Latvijas izlase atpalika par 11 minūtēm un 16 sekundēm, ieņemot desmito vietu.

Par pasaules čempioniem Zviedrijas izlasē kļuva Albins Ridefelts, Viljams Linds un Gustavs Bergmans. Zviedrija par 51 sekundi apsteidza kaimiņus norvēģus, kuru rindās startēja Geute Steivers, Kaspers Hārlems Fosers un Eskils Kinnebergs, un par divām minūtēm - Šveici, kuras sastāvā skrēja Martins Hubmanis, Florians Hovalds un Matiass Kiburcs.

Līga Valdmane pirmo posmu veica deviņas minūtes un divas sekundes aiz līderes Šveices, kas Latviju ierindoja 19.vietā 24 valstu izlašu vidū.

Inga Dambe savā posmā uzrādīja 16. labāko laiku, distancē esot 11 minūtes un četras sekundes ilgāk nekā labākā laika sasniedzēja otrajā posmā.

Sandra Grosberga sasniedza 14.labāko laiku posmā, atpalikdama no ātrākās sportistes deviņas minūtes un piecas sekundes.

Summā tas deva 16.vietu 27 minūtes un 29 sekundes aiz čempionēm zviedrietēm, kuru sastāvā uzvarēja Lisa Risbī, Sāra Hagstrēma un Tove Aleksandešsone.

Zviedrija par divām minūtēm un 33 sekundēm apsteidza Šveici, kuras rindās bija Elena Rosa, Sabīne Hausvirta un Simona Eberzolda, un par septiņām minūtēm un vienu sekundi - Norvēģiju, kuras sastāvā startēja Marija Ūlausena, Kamilla Steivere un Andrīne Benjaminsena.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas izlase sprinta stafetē starp 22 komandām ieņēma 14.vietu.

Stafetē vienā komandā startēja divas dāmas un tikpat vīri. Latvijas izlasi veidoja Irita Puķīte, Sandra Grosberga, Uldis Upītis un Andris Jubelis.

Otrdien vidējā distancē augstāko vietu izcīnīja Edgars Bertuks, kurš vienīgais sasniedza finālu, ierindojoties 32.vietā.

Sākotnēji šis bija plānots kā čempionāts tikai meža distancēs, taču pagājušajā gadā nenotikušo sacensību dēļ programmai ir pievienots arī sprints un sprinta stafete. Līdz ar to čempionāts sākās 3.jūlijā ar sprintu, kuru kā sezonas galvenās sacensības sev bija izvirzījusi Baltijas labākā orientieriste Sandra Grosberga, kura maijā notikušajā Eiropas čempionātā sprintā izcīnīja visu laiku labāku rezultātu Latvijas orientēšanās vēsturē sievietēm - desmito vietu.

Latviju sacensībās pārstāv 11 sportisti: Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš, Mārtiņš Sirmais, Rūdolfs Zērnis, Uldis Upītis, Andris Jubelis un Sandra Grosberga, Inga Dambe, Līga Valdmane, Irita Puķīte, Elza Ķuze, bet rezervē Rihards Krūmiņš un Signe Sirmā. Tā ir visu laiku lielākā Latvijas komanda, kas piedalījusies pasaules čempionātā.

Piektdien paredzētas garās distances sacensības.

Pasaules meistarsacīkstes, kurām pieteikušies 302 sportisti no 40 pasaules valstīm, noritēs līdz 9.jūlijam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!