Foto: Publicitātes foto

2016. gada vasarā vairākiem simtiem tūkstošu sportistu visā pasaulē treniņi ieguva jaunu, daudz svarīgāku nozīmi - 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā oficiāli tika iekļauts karatē, kas tagad ir kļuvis par olimpisko sporta veidu ar visām no tā izrietošajām sekām un iespējām. Arī Latvijā šī ziņa nepalika bez ievērības - statusa maiņa ne tikai piesaistījusi jaunus sportistus, bet ļauj arī profesionāļiem jaunā augstumā pacelt sportisko mērķu un godkāres latiņu.

Uz sarunu par iespēju, ka 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies arī Latvijas karatisti, un citiem Latvijas karatē dzīvē svarīgiem notikumiem, aicinājām Latvijas izlases galveno treneri un Baltijas Karatē kluba vadītāju Maksimu Ivančikovu.

- Olimpiskā statusa iegūšana - ko tas nozīmē Latvijas karatē sabiedrībai?
- Cilvēki tagad citādāk skatās uz mūsu sporta veidu, taču ļoti krasas izmaiņas nav bijušas. Latvijas cilvēku temperaments ir mierīgs.

Domāju, visiem karatistiem, kas strādā augstā līmenī, kas tiecas pēc augstākiem sasniegumiem, tas noteikti ir liels bonuss un stimuls turpināt strādāt.

Mūsu sports jau tā bija augstā līmenī, bet tagad, pēc olimpiskā statusa iegūšanas, tas celsies vēl vairāk. Būs sarežģītāk kvalificēties, jo arī pārējās valstis ir sarosījušās, tiek piešķirts lielāks finansējums un ir lielākas iespējas profesionāli gatavot sportistus. Latvija ir maza un mums iespēju ir mazāk, centīsimies olimpiskās spēles sasniegt ar savām zināšanām un pieredzi. Tas būs sarežģīti, jo arī citām valstīm tagad ir lielāka motivācija. Gūt panākumus tagad būs vēl grūtāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!