Foto: Publicitātes foto
Ar lieliskiem rezultātiem "Grand Slam" turnīros Taivānā un Itālijā nostartējuši abi labākie Latvijas pāri Standartdeju (ST) programmā.

Pagājušajā nedēļas nogalē Itālijas pilsētā Rimini Vadims Šurins un Anastasija Meškova izcīnīja 6.vietu, nodrošinot Latvijai pirmo finālu visprestižākajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrā. Tikmēr mēneša sākumā Taivānā rīdzinieki Edgars Līnis ar Elīzu Ancāni (attēlā) ieguva 7.vietu, paliekot tieši aiz fināla, informē Latvijas sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Tāpat kā tenisā arī Sporta dejās visprestižākais no visiem reitinga turnīriem ir "Grand Slam", kas notiek piecas reizes gadā, bet gada beigās uz noslēdzošo sesto posmu kvalificējas 12 labākie pāri pēc iegūtajiem punktiem šajos piecos iepriekšējos posmos. Uz otro posmu Taivānā un trešo posmu Itālijā bija devušies pasaules rangā divpadsmitniekā atrodošies abi labākie Latvijas pāri, sasniedzot tur ļoti augstvērtīgus rezultātus.

Mēneša sākumā Taivānā 50 pāru konkurencē negaidīti augsto 7.vietu ieguva pasaules rangā 12.vietā esošie Latvijas čempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuriem tas bija ceturtais karjeras pusfināls "Grand Slam" turnīros un labākais sasniegums. Rīdzinieki Edgars ar Elīzu apsteidza dažus līdz šim nepārspētus pārus un pirmo reizi šāda līmeņa sacensībās bija priekšā Latvijas vicečempioniem Vadimam Šurinam un Anastasijai Meškovai, kuri ieņēma 10.vietu.

Savukārt pagājušajā nedēļas nogalē Itālijā, kur sacentās 92 pāri, pasaules rangā 11.vietā esošie Šurins un Meškova spēja iekļūt finālā un sasniegt labāko rezultātu no mūsu pāriem, izcīnot sesto vietu. Lai arī viņi "Grand Slam" turnīros, finālā dejoja jau ceturto reizi, tomēr pirmo reizi tas notika pārstāvot Latviju. Lai arī Edgaram un Elīzai neizdevās atkārtot Taivānas rezultātu, tomēr Itālijā iegūtā 9.vieta arī ir ļoti labs pānākums spēcīgajā konkurencē. Tikmēr turpat Itālijā pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā iekļuva un 11.vietu izcīnīja Latvijas dejotāja Madara Freiberga, kas kopā ar partneri Dariušu Miku šogad kļuva par Polijas čempioniem.

Abos šajos "Grand Slam" turnīros uzvaras svinēja pasaules ranga līderi un trīskārtējie pasaules čempioni Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova (Krievija). No Baltijas valstīm Taivānā labākie bija 2.vietu ieguvušie Evaldas Sodeika un Ieva Žukauskaite, bet Itālijā 4.vietu izcīnīja igauņi Madis Abels un Aleksandra Galkina.

Paralēli ST dejām šajos "Grand Slam" turnīros notika sacensības arī Latīņamerikas dejās, kur abas reizes trešo vietu izcīnīja Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova, kas kopā ar krievu dejotāju Timuru Imametdinovu jau ceturto gadu pārstāv Vāciju.

Nākamais "Grand Slam" turnīrs norisināsies augusta pirmajā pusē Vācijas pilsētā Štutgartē, kur parasti ir vislielākais pāru skaits un arī visspēcīgākā konkurence no visiem "Grand Slam" turnīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!