Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā Kamanu suņu sporta federācija (IFSS) ir piešķīrusi Latvijai tiesības rīkot 2021./2022. gada sezonas Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos, kas notiks pēc diviem mēnešiem – 11. un 12. septembrī "Zibeņu" slēpošanas trasē Carnikavā un ko rīkos "Dog Sport Carnikava", ziņo organizatori.

Kopā ar Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā dalībnieki sacentīsies arī par Carnikavas kausu. Šobrīd ir grūti prognozēt sportistu, suņu un dalībvalstu skaitu, bet parasti sportistu skaits sniedzas pāri simtam, suņu skaits ir ap 200, bet dalībvalstis – ap desmit.

Pieredzējusī organizatoru komanda no "Dog Sport Carnikava", kas vairākus gadus ir rīkojusi augstākā līmeņa sacensības kamanu suņu sportā, tajā skaitā arī Pasaules kausa posmus, 2019. gada beigās bija pieteikusies rīkot Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā ziemā. Toreiz sniega trūkuma dēļ sacensības nenotika. Arī pērn oktobrī "Dog Sport Carnikava" plānotās kamanu suņu sacensības bezsniega apstākļos bija jāatceļ pēdējā brīdī, jo tika ieviesti daudzi aizliegumi un ierobežojumi. Taču šogad septembra vidū vajadzētu beidzot visam notikt.

Par sacensību vietu pēc vairāku gadu pārtraukuma ir izvēlēta Carnikavas "Zibeņu" trase. Dažus iepriekšējos gados Pasaules kausa posmus carnikaviešu kamanu suņu sporta klubs rīkoja ainaviskajā Etnogrāfiskā viesu nama "Gungas" apkārtnē, bet pēc sešu gadu pārtraukuma gan Latvijas, gan vairāku citvalstu augsta līmeņa sportisti atgriezīsies "Zibeņu" trasē.

Dalībnieki kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos sacentīsies četrās kategorijās – velokamanu (sešu un četru suņu), skūteru (divu un viena suņa), baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Sacensību ietvaros norisināsies arī aizraujošā stafete, kur katrā komandā ir trīs dalībnieki – viens kanikross, viens suņa skūters, viens baikdžorings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!