Foto: Publicitātes foto

Sestdien Madonā notikušajā Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā 200 metru sprintā brīvajā stilā par vēsturisku panākumu parūpējās 16 gadus jaunais madonietis Raimo Vīgants, izcīnot pirmo vietu junioru (1995.-1999.g.) konkurencē, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pieaugušo grupā par uzvarētājiem kļuva Emanuels Bekis no Itālijas un Lina Somskara no Zviedrijas, bet tikmēr ļoti labu rezultātu arī pieaugušo grupā sasniedza cēsnieks Artūrs Brants, iekļūstot pusfinālā un iegūstot astoto vietu.

Ar sprinta disciplīnu Madonā sākās šīs sezonas pasaules kausa otrais no kopumā trijiem posmiem vasaras slēpošanas paveidā jeb rollerslēpošanā, kurā pieaugušo un junioru grupās kopā startēja 71 sportists no 10 valstīm. Dalībnieki sacentās pilsētas centrā Raiņa ielā 200 metru sprintā brīvajā stilā nelielā kāpumā. Vispirms notika kvalifikācijas brauciens ar individuālo startu, bet pēc tam 16 labākie no ceturtdaļfināla, sacenšoties pa četriem vienā braucienā un diviem ātrākajiem no katra tiekot nākošajā kārtā, noskaidroja četrus finālistus.

Nozīmīgākais panākums tika gūts junioru grupā puišiem, kur kvalifikācijā piekto laiku uzrādījušais madonietis Raimo Vīgants sīvā cīņā spēja ielauzties fināla četriniekā, kas jau bija uzskatāms par lielisku rezultātu, jo līdz šim augstākā vieta pasaules kausa posmos bija Induļa Bikšes pērn iegūtā 7. vieta junioriem 10,4 kilometru klasiskajā stilā pret kalnu. Finālā galvenais favorīts un pirmā posma uzvarētājs sprintā Frančesko Bekis (Itālija) pēc pazaudētās nūjas vēl pusdistancē atradās vadībā, taču pēdējos 50 metros piedzīvoja kritienu un palika ceturtais, bet tikmēr pats jaunākais dalībnieks Raimo Vīgants skatītāju atbalstīts pēdējos metros spēja noturēt pārsvaru pār diviem vadošajiem zviedriem Alfrēdu Buskvistu un Markusu Fredriksonu. Indulim Bikšem, kurš bija otrs labākais no mūsējiem, līdz pusfinālam pietrūka pāris centimetri un nācās samierināties ar 11. vietu.

Vīriešiem pieaugušo grupā 25 dalībnieku konkurencē Artūrs Brants vienīgais no Latvijas pārvarēja kvalifikāciju un tika ceturtdaļfināla sešpadsmitniekā. Artūram izdevās iekļūt arī pusfināla astotniekā un atkārtot līdz šim labāko panākumu, ierindojoties 8. vietā. Finālā savu pārākumu nodemonstrēja pirmā posma uzvarētājs Emanules Bekis, bet ļoti sīvajā cīņā par otro vietu ar foto finiša palīdzību tika noteikts, ka pasaules kausa līderis Ragnars Andresens ir bijis priekšā krievam Vitālijam Smirnovam. Arvis Liepiņš, kuram labāk padodas garākas distances, ierindojās 21. vietā.

Sievietēm 13 dalībnieču vidū uzvaru svinēja zviedriete Lina Somskāra, apsteidzot pirmā posma uzvarētāju Kiru Klaudi no Vācijas, bet trešā bija Baltkrievijas pārstāve Valencina Kaminskaja. Abas Latvijas pārstāves Anda Muižniece un Inga Paškovska ierindojās attiecīgi 10. un 11. vietā. Savukārt, juniorēm nepārspēta palika pasaules kausa līdere Olga Letučeva no Krievijas, bet divas madonietes Kitija Auziņa un Ieva Pūce noslēdza pusfinālu astotnieku, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu.

Svētdien pasaules kauss Madonā turpinās ar prologu 5km dāmām un 7,5km vīriešiem klasiskajā stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!