Latviju pārstāvošie Denis Gudovskis un Megija Morīte lieliski nostartējuši Spānijas pilsētā Kambrī notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešu grupā (16 – 18 gadi), pirmo reizi tiekot trijniekā un izcīnot sudraba medaļas. Pārliecinošu uzvaru svinēja Krievijas pāris Dmitrijs Kuļebakins un Marija Černiha. Tikmēr turpat Kambrī aizvadītajā Eiropas čempionātā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā Latvijai otrā vieta LA dejās un septītā vieta standartdejās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Lieldienās 61 pāris no 33 valstīm jauniešu grupā bija devušies uz Spānijas kūrortpilsētiņu netālu no Barselonas, lai sacenstos kontinenta čempionātā LA dejās. Latviju, tāpat kā lielāko daļu valstu, pārstāvēja divi labākie deju pāri. Tā kā pagājušā gada godalgoto vietu ieguvēji jau ir pārgājuši pieaugušo grupā, tad 2015.gada pasaules čempionāta 4.vietas ieguvējiem Denisam Gudovskim un Megijai Morītei bija labas iespējas izcīnīt medaļu. Sākot no ceturtdaļfināla, viņi visās kārtās uzrādīja otro rezultātu un pārliecinoši iekļuva finālā. Arī finālā četrās dejās Denis ar Megiju bija stabili otrie, bet Džaivā sīvā cīņā saņēma pat nedaudz labāku vērtējumu nekā uzvarētāji Dmitrijs Kuļebakins un Marija Černiha.

Otrs Latvijas pāris Leonards Petkevičs un Polina Cepilova iekļuva ceturtdaļfinālā un ieņēma 19. vietu, kas ir labs rezultāts pirmajā gadā jauniešu grupā startējušiem dejotājiem. Lietuvas čempioni palika uzreiz aiz pusfināla 13.vietā, bet Igaunijas labākajam pārim 29.vieta.

Tikmēr Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijas Eiropas čempionātā spēcīgā konkurencē Standartdejās Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai pavisam nedaudz pietrūka līdz finālam un viņi no 27 pāriem (13 valstis) ieņēma 7.vietu. Marts Smolko un Tīna Bazikina LA dejās 33 pāru konkurencē (15 valstis) spēja iekļūt fināla sešiniekā, kur sīvā cīņā par sudraba medaļām ieguva trešo vietu. Par kontinenta čempioniem kļuva Emanuels Valeri un Tanja Kehleta no Dānijas ST dejās un krievi Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminskaja LA dejās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!