Latvijas sieviešu badmintona valstsvienība ar uzvaru pret Portugāles izlasi (3:2) uzsākusi dalību Eiropas vīriešu un sieviešu komandu čempionātā, kurš no 11. līdz 16. februārim notiek Francijas pilsētā Ļevēnā, ziņo Latvijas Badmintona federācija.

Pirmajā no piecām spēlēm Jekaterina Romanova neizmantoja savu mačbumbu pret Sonju Goncalvesu, piedzīvojot sāpīgu zaudēju trijos setos (18-21, 21-16, 20-22). Taču Ieva Pope izlīdzināja rezultātu, trijos setos (19-21, 21-18, 21-15) uzvarot Adrianu Goncalvesu. Trešajā spēlē Diāna Stognija trijos setos (21-19, 11-21, 18-21), piekāpās Luisai Farijai.

Pirmajā no divām dubultspēlēm Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova divos setos (21-15, 21-16) uzvarēja Adrianu un Sonju Goncalvesas, tādējādi izlīdzinot spēles rezultātu starp valstsvienībām.

Izšķirošajā piektajā spēle pieredzējušais Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Ieva Pope un Kristīne Šefere divos setos (21-14, 21-15) uzvarēja Marianu Afonso un Anu Fernandezu, nodrošinot Latvijai pirmo uzvaru šajā čempionātā.

Latvijas sieviešu komandā spēlēs piecas badmintonistes, tai skaitā Jekaterina Romanova, Liāna Lencēviča, Ieva Pope, Diāna Stognija un Kristīne Šefere. Diemžēl Latvijas komandai traumu dēļ nevarēja pievienoties divas spēcīgas spēlētājas – Latvijas čempione Una Berga, kā arī pieredzējusī spēlētāja un trenere Monika Radovska.

Eiropas vīriešu un komandu čempionātā sākotnēji tiek aizvadīts grupu turnīrs, kurā komandas tiksies katra ar katru, izspēlējot pilnas piecas spēlēs – trīs vienspēles un divas dubultspēlēs. Latvijas sieviešu komanda spēlē 4. apakšgrupā kopā ar Vāciju, Portugāli un Slovākiju.

Cīņu par Eiropas čempionāta medaļām turpinās tikai astoņas komandas – katras apakšgrupas uzvarētājas. Izslēgšanas turnīrā, sākot ar ceturtdaļfinālu, komandas cīnās līdz kāda no tām uzvarējusi trijās no piecām savstarpējām spēlēm.

Eiropas vīriešu un sieviešu komandu čempionāts notiek reizi divos gados. Šogad Eiropas čempionātā piedalās 34 vīriešu komandas un 29 sieviešu komandas.

Iepriekšējais čempionāts notika Krievijas pilsētā Kazaņā 2018. gadā, kad turnīrā arī piedalījās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas. Kazaņā Latvijas vīriešu komanda ar rezultātu 0:5 zaudēja visās spēlēs pret Somiju, Turciju, Norvēģiju un Igauniju. Arī sieviešu izlase Kazaņā ar 0:5 zaudēja visās spēles pret Krieviju, Turciju un Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!