Foto: Publicitātes foto
Latvijas badmintona valstsvienība Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā ceturtdien Eiropas komandu čempionāta apakšgrupas turnīra pirmajā spēlē pret Norvēģiju piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1-4, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Nākamā Latvijas valstsvienības spēlē būs 7.decembrī 11:00 pret Izraēlu.

Sacenšoties ar Norvēģiju, vienīgo spēli Latvijas komandas sastāvā uzvarēja Niks Podosinoviks, divos setos ar 21:18. 21:16 pārspējot Peteru Stensetu. Sieviešu vienspēlēs Jekaterina Romanova divos setos ar 18:21, 18:21 zaudēja Elisai Viborgai. Vīriešu dubultspēlēs Niks Podosinoviks un
Andis Bērziņš divos setos zaudēja Magnusam Kristensenam un Mariusam Mihrem (10:21, 7:21, savukārt sieviešu dubultspēlēs Una Berga un Liāna Lencēviča divos setos zaudēja Solvārai Flātenai Jorgensenai un Natālijai Sivertsenai (12-21, 14-21). Visbeidzot jauktajās dubultspēlēs Andis Bērziņš un Una Berga divos setos ar 6:21, 11:21 zaudēja Solvārai Flātenai Jorgensenai un Karls Kristians Morks.

Podosinoviks ieradās Sofijā jau 4.decembrī no Dānijas, kur viņš šobrīd jau otro gadu trenējās Eiropas badmintona ekselences centrā, savukārt Andis Bērziņš, Una Berga, Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča uz Sofiju devās 5.decembrī no Rīgas.

Latvijas valstsvienība Eiropas komandu čempionātā tika ielozēta 7.apakšgrupā kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, Somiju, Īriju un Bulgāriju. Šīs sešas komandas tika ielozētas divās apakšgrupās - Latvija kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, bet Bulgāriju kopā ar Somiju un Īriju. Sākumā šo apakšgrupu komandas savā starpā izspēlēs grupu turnīrus, bet šo grupu uzvarētāji pēc tam finālspēlē noskaidros vienu no tām 8 komandām, kura piedalīsies Eiropas komandu čempionāta finālturnīrā nākama gada 13.-17.februārī Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!