Foto: F64
Latvijas skrējēja Evija Šēfere pirmdien Itālijā sasniedza finālu pasaules Universiādes 100 metru sprintā, tikmēr Latvijas studentu basketbola izlase ceturtdaļfinālā piekāpās Izraēlai.

Latvijas studentu basketbola izlase ceturtdaļfinālā ar 57:96 (11:24, 7:24, 14:24, 25:24) cieta sakāvi pret Izraēlas izlasi. Līdz ar to Gunta Endzeļa vadītajai komandai sacensībās nāksies cīnīties par 5.-8.vietu, bet šie mači paredzēti otrdien un trešdien.

Latvijas izlasē aizvadītajā mačā rezultatīvākais bija Klāvs Čavars, kurš guva 18 punktus.

Šēfere 100 metru priekšsacīkstēs, kur bija tikai divi skrējieni, uzrādīja laiku 12,06 sekundes, būdama ātrākā savā skrējienā. Savukārt summā latvietei bija otrais labākais rezultāts, atpaliekot tikai no Ganas sprinteres Latifas Ali (11,93 sekunde), kas pārliecinoši ļāva kvalificēties finālam.

Finālcīņas notiks otrdienas vakarā.

100 metru sprinta priekšsacīkstes vīriešiem nepārvarēja Reinis Kreipāns, kurš ar laiku 11,03 sekundes ierindojās 14.vietā. Savā skrējienā latvietis bija piektais, bet, lai kvalificētos vismaz pēc laika, vajadzēja skriet par 0,06 sekundēm ātrāk.

Šķēpmetēja Laine Donane kvalifikācijas B grupā ieņēma devīto vietu, šķēpu raidot 48,77 metrus tālu, kas nebija pietiekami, lai kvalificētos fināla sacensībām. Finālam kvalificējās 12 labākās sportistes.

Savukārt peldēšanā Emīls Pone 200 metru distancē uz muguras ar laiku divas minūtes un 4,69 sekundes palika 28.vietā starp 41 konkurentu, kamēr Andrejs Frolovs 50 metru brasā finišēja pēc 28,92 sekundēm bija 36.pozīcijā starp 64 sportistiem.

Latviju sacensībās pārstāv 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, kā arī divām ārzemju izglītības iestādēm. Latvijas studenti startēs deviņos sporta veidos: basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, tekvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.

Pirms diviem gadiem Universiādē Latvijas delegācija izcīnīja trīs medaļas. Pie sudraba tika basketbolisti un Gunta Vaičule 200 metru sprintā, kamēr bronzu trīssoļlēkšanā ieguva Māra Grīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!