Foto: Publicitātes foto
Latvijas 2020. gada burāšanas čempione "Laser Radial" klasē Estere Kumpiņa izcīnījusi otro vietu Lietuvas čempionātā, kas risinājās Nidā. Kopvērtējumā, kur tiek ņemti vērā gan sieviešu, gan vīriešu rezultāti, Kumpiņai sestā vieta 25 dalībnieku konkurencē

Sieviešu konkurencē Estere Kumpiņa piekāpās vien Lietuvas izlases līderei Viktorijai Andrulītei, kura jau nodrošinājusi iespēju startēt Olimpiskajās spēlēs Tokijā, ja tās notiks. Kumpiņa Lietuvas čempionātā šogad bija vienīgā dalībniece no Latvijas.

“Šogad daudzi vīrieši nolēma startēt "Laser Radial" nevis "Laser Standart" klasē, kas ir vīriešu olimpiskā klase. Tāpēc bija ļoti interesanti startēt, jo viņi ir gan fiziski spēcīgāki, gan pieredzējušāki. Flote šogad bija spēcīga. Kas attiecas uz sacensībām Nidā, “gāju uz visu banku”. Man izdevās gandrīz visus braucienus finišēt trijniekā, taču saņēmu arī divas diskvalifikācijas par pāragru startu. Tā bija kļūda no manas puses, kas man liedza kāpt uz goda pjedestāla kopvērtējumā,” secina Kumpiņa.

Lietuvas čempionātā šogad viņai izdevies savu sniegumu uzlabot, jo 2019. gadā viņa ierindojās 4. vietā sieviešu konkurencē un bija desmitniekā kopvērtējumā. Ironiski, ka pagājušajā gadā tāpat kā šogad Kumpiņai bija divas diskvalifikācijas, kas liedza pacīnīties par augstāku vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!