Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien Upesciema stadionā risinājās "Autowelt" Latvijas čempionāta regbijā 7 otrais posms, kurā pārliecinošu uzvaru izcīnīja meistarsacīkšu līderi "LDE/Miesnieki", nostiprinot savas līderpozīcijas kopvērtējumā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Regbija federācijā.

Otrā posma finālā "LDE/Miesnieki" ar 24:5 pieveica "Baldone/LSPA". Ceļā uz izšķirīgo posma maču "LDE/Miesnieki" A grupā ar 33:0 uzvarēja Valmieras "Fēniksu", bet ar 35:0 "Eži/LMT" vienību. Savukārt pusfinālā par kausu "Miesnieku" pirmā komanda ar 25:5 pieveica "Kurši/Livonia" vienību.

"Livonia" komandas šoreiz spēlēja mainītās lomās – stiprākie spēlētāji ar nosaukumu "Autowelt/Livonia", bet otrā komanda ar "Kurši/Livonia" vārdu. Tiesa, iekļūt finālā neizdevās nevienai, jo pusfinālā "Autowelt/Livonia" vienībai ceļu aizšķērsoja "Baldone/LSPA". Sīvā spēlē baldonieši uzvarēja ar 12:5. Pirms tam "Baldone/LSPA" B grupā ar 27:7 uzvarēja RK RT, bet ar 35:0 "Kalvi".

Finālā, kā jau minēts, pārāki tomēr bija pieredzējušie "LDE/Miesnieki". Rezultātu atklāja "LDE/Miesnieki" spēlētājs Jānis Zālmans. Pēc brīža Andris Andersons palielināja rezultāta starpību līdz 10:0. Taču baldonieši atbildēja ar Dāvja Zagorska izrāvienu, samazinot rezultātu līdz 5:10. Otrajā puslaikā ar individuālo meistarību paspīdēja Valters Raņķis. Viņš divreiz guva piezemējumus un divreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus. Rezultāts pieauga līdz 24:5, un tā arī noslēdzās mačs un viss turnīrs.

Spēlē par trešo vietu "Autowelt/Livonia" ar 27:14 uzvarēja "Kurši/Livonia". Savukārt mačā par piekto vietu "Ķekava/Miesnieki" ar 24:7 uzvarēja LLU/TELMS vienību. Cīņā par septīto vietu "Eži/LMT" ar 19:14 pieveica RK RT, bet spēlē par devīto vietu "Kalve" ar 12:10 uzvarēja Valmieras "Fēniksu". Visbeidzot mačā par 11.vietu "Misa" ar 24:7 pieveica "Piekūni/Imanta" komandu.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kristaps Bērziņš ("Autowelt/Livonia", 70 punkti). Savukārt sacensību labākā spēlētāja lauri tika Jānim Priedem ("LDE/Miesnieki").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!