Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Traķos pie godalgām pasaules reitinga turnīrā šautriņu mešanā tika divi šī gada Latvijas čempioni – Madars Razma un Rihards Slišāns, informē Latvijas Darts organziācija.

Kopumā "Lietuvas Open" piedalījās 80 šautriņu metēji no Anglijas, Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas, Skotijas, Somijas un Zviedrijas.

Ja Latvijas vadošā šautriņu metēja Madara Razma vieta finālā ir vairāk vai mazāk likumsakarīga, tad par patīkamu pārsteigumu parūpējās šī brīža valsts labākais juniors, vecumnieks Rihards Slišāns, kura iekļūšana WDF pasaules reitinga turnīra pusfinālā pieaugušo konkurencē ir lielākais panākums tikai 16 gadus jaunā spēlētāja karjerā.

Līdz pusfinālam Vecumnieku šautriņu metējs ar rezultātu 4:2 pārspēja turnīra 4. numuru Petri Rasmusu no Somijas, bet turnīra ceturtdaļfinālā sausā atstāja arī 5. numuru Denisu Vatu no Skotijas. Pusfinālā Rihardam Slišānam pretī stājās sacensību galvenais favorīts un likumsakarīgi tika piedzīvots zaudējums pret lietuvieti Dariusu Labanausku.

Tikmēr Madars Razma turnīra pusfinālā ar rezultātu 5:4 pieveica zviedru Pīteru Sajvani, bet sacensību finālā atspēlējās no sev nelabvēlīgā 0:3 un beigās vēl neizmantoja iespēju uzvarēt, kā rezultātā ar 5:6 atzina jau pieminētā Dariusa Labanauska meistarību.

Citiem Latvijas šautriņu metējiem kungu konkurencē par augstām vietām pacīnīties neizdevās, bet dāmu konkurencē 5. vietu izcīnīja Irēna Bauze no Vaiņodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!