Par Latvijas čempionu skvošā jau 15. gadu pēc kārtas vīriešiem kļuvis rīdzinieks Aleksandrs Pāvulāns, sievietēm jelgavniece Baiba Lulle, kurai čempiones titulu izdevās izcīnīt arī 2011. gadā.

Abās grupās arī jauni vicečempioni – Arturs Zaicevs no Rīgas un Elīza Dombrovska no Jelgavas.

Finālspēlē Aleksandrs Pāvulāns pārliecinoši pārspēja vienu no Latvijas labākajiem raketlonistiem Arturu Zaicevu. Tāpat kā pērn, Latvijas čempionāta bronza rīdziniekam Arturam Peredistijam, kura vienīgā zaudētā spēle bija pusfinālā pret Aleksandru Pāvulānu.

Dāmām pirmā pieaugušo čempionāta medaļa Jelgavas juniorei Elīzai Dombrovskai, kura ir iepriekš bijusi četrkārtēja junioru čempione. Finālā Elīza Dombrovska atzina Baibas Lulles pārākumu (3:0), savukārt pusfinālā viņai izvērtās sīva piecu geimu cīņa ar rīdzinieci Gintu Krūkli, kurai arī pirmā čempionāta medaļa – bronza.

Iepriekšējo gada čempione, Latvijā vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča šoreiz Latvijas čempionātā nevarēja piedalīties, jo šajā laikā startēja Pasaules skvoša federācijas reitinga turnīrā ASV, Detroitā.

Čempionu tituli tiek izcīnīti Open grupās, kurās spēlē stiprākie Latvijas skvošisti un Latvijas skvoša federācijas (LSF) reitinga līderi. Vīriešiem Open grupā tika pieteikts maksimālais spēlētāju skaits – 32, kā rezultātā spēlētājiem bija jāizspēlē piecas spēles divās dienas, kas, satiekoties līdzvērtīgiem spēlētājiem, ir liels fizisks pārbaudījums. Sievietēm Open grupā piedalījās 13 spēlētājas.

Tā kā Latvijas čempionāts pulcē ne tikai spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus, bet arī daudzus amatierus, godalgas tika izcīnīti arī amatiergrupās – sievietēm W2 un vīriešiem M2.

Sievietēm W2 grupā uzvara un atzīstams madonietes Elīnas Beloragas panākums, kura skvoša sacensībās sākusi spēlēt tikai šosezon. Otrā vietā pļaviņiete Lana Gasperoviča, kura čempionātā spēlēja arī Open grupā, trešā – pieredzējusī rīdziniece Inese Bērziņa.

Vīriešiem M2 grupā nepārspēts palika rīdzinieks Gints Cīrulis, veiksmīga debija čempionātā ar izcīnīto sudrabu Jelgavā spēlējošajam penkulietim Jurim Derevjanko, trešais rīdzinieks Inesis Lūkins.

17.Latvijas čempionāts skvošā notika 9. un 10. novembrī Rīgā "Pepsi skvoša centrā". Latvijas čempionāta pamatturnīrā tika pieteikts rekordliels dalībnieku skaits – 84 spēlētāji, no kuriem gan trīs pēdējā brīdī slimības dēļ bija spiesti atsaukt dalību.

LSF valdes priekšsēdētājs Māris Macijevskis gandarīts gan par kuplo dalībnieku skaitu un augošo spēļu kvalitāti, gan lielo junioru aktivitāti. "Līdzās pieaugušajiem, pamatturnīrā spēlēja 17 juniori, kas ir apmēram piektā daļa no visiem dalībniekiem. Tas apliecina, ka LSF izvēlētā junioru skvoša attīstīšanas stratēģija ir pareiza un turpināma," pauž Māris Macijevskis.

Jāatgādina, ka čempioni junioru un senioru kategorijās tika noskaidroti jau aprīlī. Par Latvijas junioru čempionu kļuva ķekavnieks Jānis Plūme un pļaviņiete Anna Esiņa, senioriem – rīdzinieks Lauris Rozenvalds un jelgavniece Baiba Lulle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!