Latvijas sportisti Tatjana Zaharjeva un Jurijs Saļmanovs trešdien ierindojās 20.vietā Vīnē notiekošajā Eiropas čempionātā daiļslidošanā pāru sacensībās.
Latvijas daiļslidotāju sniegumu brīvajā programmā tiesneši novērtēja ar atzīmēm no 3,7 līdz 4,2, bet ar to bija par maz, lai nepaliktu pēdējā vietā. Tikai trīs tiesneši no deviņiem uzskatīja, ka Latvijas pāris būtu pelnījis 19.vietu.

Par Eiropas čempioniem kļuva bijusī rīdziniece Jeļena Berežnaja un Antons Sikharulidze, un Krievijas pāra slidojuma mākslinieciskais sniegums soģu skatījumā vienbalsīgi izpelnījās 5,9 ballu vērtējumu.

Pēdējo triju gadu laikā pāris, kam pieder arī pasaules čempionu tituls, Eiropas čempionāta zelta medaļas saņēma otro reizi.

"Tas bija mūsu skaistākais slidojums šogad, lai gan sezona jau vēl nemaz nav beigusies," pēc uzvaras atzina Sikharulidze, kuram piebalsoja arī partnere: "Tagad esmu laimīga, un priecājos arī par iespēju beidzot nedaudz atvilkt elpu. Pirms starta izjutu atbildības slogu, bet problēmu sezonas sākumā dēļ šodien vajadzēja noslidot labāk kā jebkad."

Uzvarētāju tautieši - pagājušā gada čempioni Marija Petrova un Aleksejs Tihonovs - šoreiz Vīnē kļuva par sudraba laureātiem, bet bronzas medaļas saņēma Polijas duets Dorota Zagorska un Mariušs Sjudeks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!