Foto: Publicitātes foto
Latvijas deju pāris Marts Smolko un Tīna Bazikina Maskavā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā piekāpās tikai turnīra uzvarētājiem un izcīnīja pasaules vicečempionu titulu, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Pasaules čempionātā LA dejās piedalījās 41 pāris no 21 valsts. Visplašāk bija pārstāvēta mājiniece Krievija, ar 10 pāriem, piecus un četrus pārus bija nosūtījušas attiecīgi Itālija un Ķīna. Smolko un Bazikina bija vienīgie Baltijas valstu pārstāvji šajās sacensībās, kuras tiesāja arī LSDF ģenerālsekretārs Juris Arājs.

Galvenie turnīra favorīti bija pagājušā gada čempioni un ļoti augsta līmeņa pāris Andrejs Zaicevs un Anna Kuzminska, kuri 2014. gadā kļuva par pasaules vicečempioniem amatieru kategorijā. Krievijas dejotāji pārliecinoši bija pirmie visās piecās dejās un triumfēja otro gadu pēc kārtas.

Uz vicečempionu titulu nopietni pretendēja pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēji Vitālijs Panteļejevs un Angelina Nečkajeva, tomēr otrajam Krievijas pārim negaidīti sīvu pretestību izrādīja Latvijas dejotāji, izvēršot spraigu cīņu par otro vietu. Krievi bija labāki sambā, bet Marts ar Tīnu ņēma virsroku nākamajās trijās dejās – ča-ča-čā, rumbā un pasodoblē. Līdz ar to piekāpšanās kaimiņvalsts pārim džaivā vairs neko neizšķīra, un Latvijas dejotāji varēja priecāties par sudraba medaļu. Pērn šajā čempionātā Smolko un Bazikina ierindojās 8. vietā.

WDSF profesionāļu divīzija izveidota pirms sešiem gadiem paralēli sākotnējai un daudzus gadus desmitus pastāvošajai profesionāļu federācijai (World Dance Council (WDC)), un tajā startē daži no amatieru grupas pārgājušie pāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!