Foto: LFS
Latvijas valstsvienība florbolā, pie kuras stūres šonedēļ debitē somu speciālisti Arto Rīhimeki un Perti Kitehonka, sestdien Kocēnos, sākot Triju nāciju turnīru, ar rezultātu 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās Somijas U-23 izlasei.

Latvijas izlases rindās izcēlās Atis Stepāns un Pēteris Trekše, kurš dueļa beigās atzīmējās, kad latviešu vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Pēc mača tika izpildīta arī "bullīšu" sērija, kurā Latvija zaudēja ar 1:2, mājiniekiem atzīmējoties Jānim Ragovskim. Turnīra ievadā piektdien somi ar 6:0 sagrāva Igaunijas valstsvienību, kas būs Latvijas pretiniece svētdien.

Iepriekš šonedēļ Latvijas izlase reizi jau tikās ar Somijas U-23 florbolistiem, piedzīvojot neveiksmi ar 4:9. Latvijas izlasēm šonedēļ klājas smagi pret somiem, jo ceturtdien un piektdien Latvijas dāmas divreiz piekāpās šīs valsts U-19 valstsvienībai.

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Rīhimeki uz šīm spēlēm uzaicinājis 25 florbolistus - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus. Starp uzaicinātajiem ir arī četri Latvijas florbolisti no ārzemju klubiem - Morics Krūmiņš (Somija), Jānis Rajeckis (Šveice), Andris Rajeckis (Šveice) un Artūrs Jurševskis (Čehija).

Jau vēstīts, ka augustā Latvijas izlase piedalījās "Latvian Open" pārbaudes turnīrā, kur "Top" grupā palika ceturtā. Tad vēl kopā ar komandu nebija Rīhimeki un Kitehonka, bet izlasi vadīja viens no palīgiem Ingus Laiviņš. Abi somu speciālisti par izlases treneriem tika apstiprināti jūlija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!