Latvijas florbola izlase šobrīd nav gatava atbildīgajai spēlei ar Čehijas valstsvienību, jo labu sniegumu demonstrē tikai viena maiņa," video intervijā Starptautiskajai Florbola federācijai (IFF) teica galvenais treneris Īro Parviainens.

Atgādinām, ka pirmdien Latvijas florbola izlase ar rezultātu 11:1 uzvarēja Japānu, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Otrdien Latvijas vienībai notiks spēle ar Čehiju, kurā noskaidrosies C grupas uzvarētājs.

"Mēs neesam apmierināti ar rezultātu, tikai ar izcīnītajiem punktiem. Visi zina, ka mēs nevaram būt apmierināti ar šo rezultātu un spēlē mums daudz kas neizdevās," teica treneris. "Pret Japānu tikai otrā maiņa spēlēja apmierinoši, bet mums jāizvēlas desmit labākie spēlētāji, lai mačam pret Čehiju mums būtu divas maiņas."


"Arī spēlē pret ASV mēs nespēlējām labi, tāpēc, iespējams, ka spēlētājiem kaut kas nav kārtībā ar emocijām. Šobrīd spēlei pret Čehiju mēs neesam gatavi," uzsvēra Parviainens.

Tikmēr valstsvienības spēlētājs Ingus Laiviņš atzina, ka mačā pret Čehiju ir jāuzlabo spēle aizsardzībā.

"Čehijai ir labāka komanda, bet mums ir jākoncentrējas spēlei aizsardzībā. Viņi ir fiziski, cik mēs, tāpēc mums jāuzvar viens pret vienu situācijās un nedrīkstam pārāk daudz zaudēt viduszonā," IFF mājaslapā citēts Laiviņš.

Čehija pirmajā spēlē šajā turnīrā ar 21:1 uzvarēja Japānu, bet otrajā mačā ar 13:4 uzvarēja ASV.

Devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu izlasēm no 2. līdz 9.decembrim notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē. Latvijas izlase visas apakšgrupu spēles aizvadīs Cīrihē. 

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Guntis Bundzenieks (Cēsu "Lekrings"), Indriķis Siliņš ("Ulbroka"/FS "Masters");

aizsargi - Aigars Belasovs ("Loviisa Tor", Somija), Ingus Laiviņš, Jānis Rajeckis, Andris Malkavs (visi - "Lekrings"), Oskars Fīrmanis (RTU/"Inspecta"), Morics Krūmiņš (Helsinku SSV, Somija), Gints Siliņš (Liepājas "Kurši"), Mārtiņš Druvkalns ("Ķekava");

uzbrucēji - Jānis Jansons, Atis Blinds (abi - RTU/"Inspecta"), Ainārs Juškēvičs ("Ulbroka"/FS "Masters"), Artis Raitums ("Talsi"/"Triobet"), Mihails Kostusevs, Toms Akmeņlauks (abi - "Lielvārde"), Mārtiņš Rajeckis, Andris Rajeckis (abi - "Lekrings"), Jānis Peičs, Gints Klēģers (abi - "Ķekava").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!