Foto: www.floorball.lv
Latvijas U-19 izlases florbolistes ceturtdien Šveicē pasaules čempionāta B divīzijas turnīra otrajā spēlē ar 16:4 (6:1, 3:2, 7:1) sagrāva arī Austrāliju, nodrošinot vietu pusfinālā.

Latvijas izlases rindās ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Simona Grāpēna, bet 2+2 pievienoja Laura Gaugere. Savukārt Jūlijas Rozītes kontā vieni vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Jau pirmajā trešdaļā latvietes izvirzījās vadībā ar graujošo 6:1. Lai arī otrajā periodā spēle nedaudz izlīdzinājās, noslēdzošajās 20 minūtēs Latvijas izlase dominēja laukumā un izcīnīja iespaidīgu uzvaru.

Turnīra pirmajā mačā Latvija trešdien ar 20:0 pamanījās sagraut ASV vienaudzes.

Otrā šīs grupas mačā Austrija ar 5:4 (1:1, 3:2, 1:1) ar grūtībām pieveica ASV florbolistes.

Ar maksimāli iespējamiem četriem punktiem Latvija un Austrija ir C grupas līderes, kamēr ar trim punktiem vienā spēlē seko Austrija, bet bez punktiem ir Austrālija un ASV.

Latvija apakšgrupu turnīru noslēgs piektdien, kad tiksies ar Austriju.

Divas labākās grupas komandas iekļūs pusfinālā, kur sacentīsies ar D apakšgrupas divām labākajām komandām. Tajā spēlē Kanāda, Ungārija, Jaunzēlande un Krievija.

Pēc tam pusfināla uzvarētājas tiks finālā, noskaidrojot B divīzijas labāko komandu, kura izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīzijas turnīru 2020. gadā.

Latvijas junioru izlasē iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Vislielākā pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubenes" vienības, kur spēlē sešas valstsvienības spēlētājas. Tikmēr piecas florbolistes pārstāv "Ķekavas Bulldogs", četras - "Rīgas Lauvas", trīs - Cēsu "Lekringu", bet pa vienai ir no "Ķekavas" un Rīgas NND.

Elizabete Pavlovska, Elīna Jeige, Nensija Šimkūna, Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa piedalījās iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2016.gadā notika Kanādā, bet Laura Gaugere, Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova savu meistarību jau pierādījušas pieaugušo valstsvienībā.

Aizpērn pasaules junioru čempionātā Latvijas sieviešu U-19 izlase visās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un bija spiesta pamest A divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!