Latvijas florbola izlase pirmdien pasaules čempionātā Šveices pilsētā Cīrihē piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, grupu turnīru noslēdzot ceturtajā vietā.

Latvijas florbolisti ar rezultātu 4:6 (1:2, 1:2, 2:2) piekāpās Vācijas florbolistiem.

Latvijas florbolisti turnīru turpinās ar astotdaļfināla spēli, kurā būs jātiekas ar C grupas spēcīgāko komandu. Visticamāk, tā būs Igaunijas valstsvienība.

Latvijas florbolisti vairāk darbojās ar bumbiņu spēles ievadā, ik pa laikam izveidojot saasinājumu pie pretinieku vārtiem. Pēc nospēlētām 13 minūtēm Pēteris Trekša pretuzbrukumā nopelnīja soda metienu uz Vācijas izlases vārtiem. To izpildīja Artis Raitums, kurš apspēlēja vārtsargu un raidīja bumbiņu vārtos ar nūjas neērto pusi. Vācieši gan ātri rezultātu izlīdzināja, un nepilnas divas minūtes vēlāk Tīno fon Pricbuers saņēma piespēli gar vārtiem un raidīja bumbiņu Jāņa Salceviča sargātajos vārtos. 70 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām Svensons Hope bija apsteidzis Trekši un izdarīja netraucētu tālmetienu vārtu apakšējā stūrī, dodot vāciešiem vadību.

Otrajā trešdaļā, kad nospēlētas bija divas minūtes un 29 sekundes, vācieši pārtvēra bumbiņu pēc paviršām Artūra Jurševska darbībām laukuma vidū, un Marks Olivers Bote raidīja bumbiņu tālajā vārtu augšējā stūrī. Drīz vien vācieši nerealizēja izgājienu divi pret vārtsargu, taču mirkli pēc tam savus piektos vārtus čempionātā guva Mihels Voke, kurš panāca jau trīs vārtu pārsvaru Vācijas izlasei. Abus vārtus Vācija guva nedaudz vairāk kā minūtes laikā.

Vācijas izlases izrāvienu apturēja Klāvs Jansons, kurš izgāja cauri pretinieku aizsardzībai un 26. minūtē guva skaistus vārtus no tuvas distances. Pārsvars arī turpinājumā bija latviešiem, bet momentus realizēt otrajā trešdaļā vairs neizdevās. Latvijas florbolisti atspēlēšanos turpināja trešajā trešdaļā, kad Andris Rajeckis vārtu priekšā bija pirmais pie bumbiņas pēc Jāņa Ragovska izdarītā metiena un guva Latvijas izlases trešos vārtus. 36. minūtē Trekše nerealizēja soda metienu.

38. minūtē Jansons un Trekše varēja rezultātu izlīdzināt, bet bumbiņu vārtos iedabūt neizdevās, bet tad Toms Akmeņlauks saņēma strīdīgu noraidījumu un atstāja Latviju mazākumā. Vācieši to nespēja realizēt, tomēr vēlāk viņi ar negaidītu vārtu guvumu atguva drošāku pārsvaru. Salcevičs nebija gatavs tam, cik ātri pretinieki ievadīja bumbiņu spēlē. Galotnē latvieši spēlēja bez vārtsarga un ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet vācieši guva sestos vārtus, atjaunojot trīs vārtu pārsvaru.

Jurševskis noslēdza skaistu Latvijas izlases uzbrukumu ar precīzu metienu no vārtu priekšas, pusotru minūti pirms pamatlaika beigām panākot rezultātu 4:6.

Latvijas izlases sastāvs spēlei:

1. virknējums: Pēteris Trekše – Artis Raitums – Rolands Kovaļevskis; Artūrs Jurševskis – Morics Krūmiņš;
2. virknējums: Edgars Puriņš – Andris Rajeckis – Kevins Šmits; Armands Savins – Jānis Ragovskis;
3. virknējums: Klāvs Jansons – Toms Akmeņlauks – Daniels Jānis Anis; Oskars Tutāns – Ralfs Orste;
4. virknējums: Gustavs Griezītis, Jēkabs Keišs, Valters Kalnietis.
Vārtos: Jānis Salcevičs.

Iepriekš gan Latvijas, gan Vācijas izlases bija piedzīvojušas zaudējumus. Latvieši ar 3:6 atzina Čehijas florbolistu pārākumu, bet ar 2:11 kapitulēja pasaules čempioniem zviedriem. Savukārt vācieši zviedriem zaudēja ar 4:19, bet čehiem piekāpās ar 6:8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!